Çin'den ABD'ye: Derhal iptal edin

Çin’in Washington Büyükelçisi Sözcüsü Liu Pengyu, ABD’nin Tayvan’a füze satışına onay vermesine tepki göstererek, "Tayvan'a füze satışı onayını derhal iptal edin" dedi.

Çin'den ABD'ye: Derhal iptal edin
Çin'den ABD'ye: Derhal iptal edin
GİRİŞ 04.09.2022 16:08 GÜNCELLEME 04.09.2022 19:41
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

ABD'nin cuma günü Tayvan'a Harpoon gemisavar füzeleri ve Sidewinder kısa menzilli havadan havaya füzeler de dahil olmak üzere 1,1 milyar doları değerindeki füze satışını onaylamasının ardından, Çin'den tepki geldi.

Çin’in Washington Büyükelçiliği Sözcüsü Liu Pengyu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ABD'nin Tayvan'a füze satışı onayını "derhal iptal etmesi" gerektiğinin altını çizdi.

Liu açıklamasında, "ABD'nin Tayvan’a füze satışı, Tayvan Boğazı'ndaki barışa zarar veriyor ve aynı zamanda Çin’in iç işlerine de karışmış sayılıyor. Bu karar uluslararası hukuka ve temel ilkelere aykırıdır. Çin, bu durumun gelişmesine bağlı olarak meşru ve gerekli karşı önlemleri kararlılıkla alacaktır." ifadelerini kullandı.

ABD ise dün yaptığı açıklamada Tayvan için onaylanan satışların, ABD'nin uzun süredir devam eden politikasını yansıttığını ve bu tür satışların "Tayvan'ın güvenliği için gerekli" olduğunu ifade etmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    abd oyunu ortalığı kızıştır sonra.silah sat
    Cevapla
  • Sakarya 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne silah satması lan, etli beyinler ABD değil bir kere şeytanın oyunları ancak ve ancak Türk oğlu Türkler durdurur ve boynuna geçirir merak etmeyin, Allah'ın izniyle...
    Cevapla
  • Dadaş biyoç 1 yıl önce Şikayet Et
    Çin sende bir halt değilsin seninki kuru gürültü Amerika nın seni hiç taktığı yok sen her gün tehdit ediyorsun onlar her gün Tayvan a gelip birşeyler satıyorlar seninde gücün ancak gariban uygurlara yetiyor.......
    Cevapla
  • TR54 - Sakarya 1 yıl önce Şikayet Et
    Çin’ Amerika'ya misilleme yapsin, mesela Türkiye ye yeni teknolojiler silahlar füzeler uçaklar satsin veya teknolojik transferi yapabilir !!!
    Cevapla
  • Yalçın 1 yıl önce Şikayet Et
    Haydi siz de gerilimi yükseltin bakalım.Suriyeli çocuk ölmeden önce ölümlerine sebep olanları, kayıtsız kalanları Allaha şikayet edeceğini söylüyordu.Dünya bunun sonuçlarını yaşıyor olabilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı