Fransız bakandan küstah hamle! İmamları sınır dışı etmeye hazırlanıyor

Danıştay'ın İmam Hassan Iquioussen'nin sınır dışı edilmesine "yeşil ışık yakmasıyla" Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin'in çok sayıda imamı daha ülkeden göndermek için liste oluşturduğu iddia edildi.

Fransız bakandan küstah hamle! İmamları sınır dışı etmeye hazırlanıyor
Fransız bakandan küstah hamle! İmamları sınır dışı etmeye hazırlanıyor
GİRİŞ 04.09.2022 17:38 GÜNCELLEME 04.09.2022 17:38
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Mediapart gazetesinden Lou Syrah tarafından kaleme alınan haberde, Darmanin'in tanınmış Müslüman isimleri sınır dışı etmeye hazırlandığı iddiasına yer verildi.

Haberde ayrıca Fransız makamlarının aralarında önde gelen Müslüman temsilcilerden Ahmed Jaballah ile birçok imamın da bulunduğu çok sayıda kişinin oturumlarını yenilemediği ve bazılarının "Müslüman Kardeşler" ile iltisaklı gibi gösterilerek "Cumhuriyet düşmanı" olarak lanse edildiklerine dikkat çekildi.

Hükümet yetkililerinin yıllardır aşırı sağın kullandığı argümanları Müslüman kurum ve kişilere karşı kullanmaya başladığına işaret edilen haberde, İslamofobi ile mücadele mağdurlarının yine Müslümanlar olduğu vurgulandı.

Fransa'da Danıştay kararı bozdu: İmam sınır dışı edilecekFransa'da Danıştay kararı bozdu: İmam sınır dışı edilecek

Haberde, Danıştay kararından birkaç gün sonra İçişleri Bakanlığı bünyesindeki birimlerin sınır dışı edilmeleri için aralarında vaizler, dernek başkanları ve temsilcilerden 100'e yakın ismin bulunduğu bir liste hazırladığı belirtilerek, Fransız Bakan'ın, "Danıştay kararı, bir kişinin, Fransa'da, doğmuş, evlenmiş, çocukları olmuş ve 58 yaşına gelmiş olsa da sınır dışı edilmesine imkan tanıyor." ifadeleri anımsatıldı.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un göreve gelmesinden bu yana 72'si son 7 ayda olmak üzere toplam 734 kişinin benzer gerekçelerle sınır dışı edildiği hatırlatılan haberde, sınır dışı edilmesi kararı çıkmadan önce ülkeyi terk ettiği ortaya çıkan İmam Iquioussen'nin, gönderilme gerekçeleri arasında gösterilen "antisemitizm" ya da "kadın düşmanlığı" suçlamalarının hiçbirisinden hüküm giymediği ve ceza almadığının altı çizildi.

Haberde ayrıca Darmanin'in Turcoing Belediye Başkanı olduğu seçimlerde ona yardım etmediği için Iquioussen'i özellikle ilk başta hedefe koyduğu iddia edildi.

Öte yandan Fransa'da "istenmeyen adam" ilan edilen Mısır asıllı İsviçre vatandaşı düşünür, akademisyen, yazar ve İslamolog Prof. Dr. Tarık Ramazan da sosyal medyadan "Fransa'daki durumun laboratuvarda incelenecek bir hal aldığı ve çoğunluğun sessiz kalması nedeniyle İçişleri Bakanı'nı bundan sonra kimsenin durduramayacağı" değerlendirmesinde bulundu.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 9
  • ibram 1 yıl önce Şikayet Et
    ayıdan post, gavurdan dost olmaz.Biz onların dinine girmedikçe onlar bizden razı olmaz. Allah cc de bizim ayaklarımızı, islam dini üzerinde sabit kılsın ve de salih amel işlemeyi nasip etsin. Onlarda kendi bataklıklarında debelenp dursunlar...
    Cevapla
  • Kürdüm 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'daki papazlar özgür, her Pazar günü Hristiyanlarin Kutsal Ayinleri serbest, Hristiyanin papaz seçme özgürlügü vardir yani serbest, ancak Fransa'da Müslümanlara karsi hakaretler eziyet ediliyor yasaklar koyuluyor, Fransada Müslümanlara hakaret etmek serbest !!!!!! uzun lafin kisasi, Dini ve Kültürel özgürlüklere hangi ülke en çok saygi gösteriyor *** tabiki güzel ülkem Türkiye ***
    Cevapla
  • Denizli Erdoğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüm müslümanlar fıransayı terkediversin ekonomisi çöker çalışacak işçi bulamazlar
    Cevapla
  • Gürkan Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Şaşırdık mı? Türkiye'de Kaset ile başa oturtulan Kılıçdaroğlu YCHP'Sİ hâlâ kamuda başörtüsü yasağı getireceğiz vaadinde bulunuyor , bitmedi bunların İslâm düşmanlığı, binlerce kez yazıklar olsun.
    Cevapla
  • 007 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlar Fransa'yı terkedecek olsa Fransa çöker.muhtaçsınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan İran açıklaması: Kınanması gereken İran değil! Emeklilere de seslendi!
Jakuzi yalanı çürüdü: Fonlu medyanın 'Sancaktepe' yayınına Nevşin Mengü bile inanmadı