2 milyar TikTok kullanıcısının bilgileri mi çalındı? Şirketten açıklama geldi

En çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan TikTok’un kaynak kodlarının ve 2 milyardan fazla kullanıcının bilgilerinin sızdırıldığı iddia edildi. Konuyla ilgili bugün TikTok'dan açıklama yapıldı.

2 milyar TikTok kullanıcısının bilgileri mi çalındı? Şirketten açıklama geldi
2 milyar TikTok kullanıcısının bilgileri mi çalındı? Şirketten açıklama geldi
GİRİŞ 06.09.2022 13:30 GÜNCELLEME 06.09.2022 13:40

Yapılan bir paylaşımla gündeme gelen iddiaya göre TikTok’un verilerini depoladığı Alibaba Cloud sunucusu hacklendi ve uygulamanın kaynak kodları açığa çıktı.

Hackerlar, ele geçirildiği iddia edilen verilerin bir kısmını internet üzerinden yayınladı. Erişim sağladıklarını iddia ettikleri Alibaba Cloud sunucuda TikTok’a ait kaynak kodlarının yanı sıra WeChat verilerinin de ele geçirildiğini iddia eden hackerler, iddialara göre söz konusu veri tabanından toplamda 2,05 milyar kullanıcının bilgilerini ele geçerdi. Fakat veri tabanında kullanıcıların hangi bilgilerinin yer aldığı bilgisi verilmedi.

BU TÜR BİLGİLERİN YAYINLANMA KORKUNÇ OLUR

Bununla birlikte hackerlar, WeChat ve TikTok’tan ele geçirdiklerini iddia ettikleri verileri yayınlamayacaklarını veya satmayacaklarını şu ifadelerle açıkladı:

“Girdilerin dünyanın her yerinden olduğunu düşünürsek, bunu satmamız veya yayınlamamız pek olası değil. Son olarak, bu veriler çok sayıda reşit olmayan insanı içermektedir. Kullanıcının bilgisi olmadan saklanan verilerle birlikte bu tür bilgilerin serbest bırakılması o kadar korkunç ki, tehlikeli bir şeye yol açabileceğini düşünüyoruz.”

TİKTOK'TAN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

Söz konusu iddiaların gündeme gelmesiyle birlikte TikTok’tan hackerların açıklamalarını yalanlayan bir yanıt geldi. Bir TikTok yetkilisi olay ile ilgili “Güvenlik ekibimiz bu iddiaları araştırdı ve söz konusu kodun TikTok’un backend kaynak koduyla tamamen alakasız olduğunu belirledi” dedi.

TikTok'un açıklamasından sonra hacker grubundan iddialarını doğrulayan başka bir açıklama yapılmadı. 

Daha önce başka bir hacker grubu da TikTok kullanıcılarının verilerine ulaştığını iddia etmişti ancak web güvenlik danışmanı Troy Hunt, sızdırıldığı iddia edilen verilerin zaten halka açık olduğunu ve verilerin sızıntı kaynaklı olmadığını söylemişti.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de peş peşe yangınlar
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı