Polonya: Rusya'yla olası savaşa hazırlanmaya başladık

Polonya Savunma Bakan Yardımcısı Marcin Ociepa, önümüzdeki 10 yıl içinde Rusya'yla savaş riskinin çok yüksek olduğunu ve bu savaşa hazırlık için orduda reform yapmaya başladıklarını açıkladı.

Polonya: Rusya'yla olası savaşa hazırlanmaya başladık
Polonya: Rusya'yla olası savaşa hazırlanmaya başladık
GİRİŞ 08.09.2022 03:06 GÜNCELLEME 08.09.2022 03:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Polonya basınına konuşan Ociepa, "3 ila 10 yıllık dönemde Rusya'yla savaş konusunda ciddi bir risk var. Polonya ordusunu azami düzeyde yeniden silahlandırmak için bu süreyi iyi değerlendirmemiz gerekiyor" dedi.

Polonya Savunma Bakanlığı'nın tarihindeki en 'hırslı' silahlanma programını uygulamaya koyduğunu anlatan Ociepa, tank, kendinden tahrikli obüsler, çok namlulu roketatar sistemleri ve İHA'lar almak istediklerini kaydetti.

Ociepa, Polonya ordusundaki asker sayısının 10 yıl içinde 300 bine kadar yükseltileceğinin de altını çizdi.

Ociepa, gelecek yıla ait 'rekor düzeyde şişirilmiş' savunma bütçesine rağmen, tüm planları hayata geçirmek için hala daha yeterli kamu fonuna sahip olmayacaklarını ekledi.

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • nevizade 1 yıl önce Şikayet Et
    Ölmeyi bayılma sanıyorlar demek ki!
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyayı Rusya korkusu sardı biz Rusyadan korkmuyoruz ama ABD deye de güvenmiyoruz hangisi dost derseniz Rusya derim ama onlarda değil bizim gücümüz silahımız yerli olursa 100 kat satın alma olursa 1 kat Ekonomiyi de ayarlarsak Savaş uçağı yerli Hava savunma sistemiyle bize saldırma cesaretini kırarız hedefte Türkiye var bunlar durmuyorlar akıllı siyaset silah gibidir nerede duracağını bilirsen batarsa da çıkarsa da kazanırsın Reis öyle yaptı Bravo
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!