Rusya'nın Ukrayna'ya 'özel askeri operasyon' nitelendirmesiyle başlattığı işgalin ilk günlerinde Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy arasında yapılan telefon görüşmesinin görüntüleri ilk kez ortaya çıktı.

 

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde 7’nci aya girilirken, Fransa, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un işgali ilk öğrendiği ana ait görüntüleri paylaştı.

Macron’un Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde gergin halleri dikkatlerden kaçmazken, video da kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.

İşgalin ilk günlerinde çekilen videoda iki lider, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ‘operasyon’u başlatmasının ardından Ukrayna’nın durumunu ve Rus birliklerin ülkedeki dağılımını tartışıyor.

MACRON’UN ENDİŞESİ GÜNDEM OLDU

Macron, Zelenskiy’in aktardıkları üzerine çatışmaların Donbas’tan tüm Ukrayna’ya yayıldığını fark ederken, topyekün bir savaşın çıktığını fark ettiği anlarda endişeli ifadesi de görüntülere yansıdı.

Videoda, Macron’un Zelenskiy’e, “Yani bu, Kiev’in her yerine özel kuvvetler gönderdikleri anlamına mı geliyor?” sorusu da yer aldı. Zelenskiy, bu soruya, “Evet, her yere…” yanıtını verdikten sonra, “Kiev’de, Odessa’da her yerde. Her yerde birlikleri var.” diyor.

Zelenskiy, Rus askerlerinin Donbas bölgesinin ötesine geçtiğini söylerken, “Bunu hayal edemedik – 2014’teki gibi değildi. Yani çok daha fazlası meydana geliyor.” dedi.

‘BU TAM BİR SAVAŞ’

Macron’un yüzü bir anda değişirken, “Bu çok açık. Bu tam bir savaş” dedi. Zelenskiy ise, “Evet, topyekün savaş,” yanıtını verdi…

Macron bu konuşmaların ardından şoke olmuş bir ifadeyle sadece ‘tamam’ diyebilirken, yüzündeki dehşet de kısa sürede gündem oldu.

Yorumlar 12 Yorum Var
  • Aydin 09.09.2022 02:29
    Artist toplumu
  • Hakkı An 08.09.2022 23:23
    Ne olacak be senin haller MAKRON. Ne NATO beyin ölümü dedin DE GOL olabilirdin. Ne de Afrika da NAPOLYON
  • Tehluke 08.09.2022 21:12
    Zelo yahudi ama ukranya halki yahudi deyil onun için pek bir onemi yok ukranya halkinin hepsi olse umurunda olmaz zelonun.
  • abdullah ünal 08.09.2022 20:56
    hariketlere bakarmısın tutmayın kücük enişteyi
  • Aslı 08.09.2022 20:24
    Macron da imamoğlu havası yok mu :D
Daha fazla yorum görüntüle