Kovid-19 salgını nedeniyle Afrika'da 50 milyon çocuk menenjit aşısı olamadı

Afrika ülkelerinin Kovid-19 salgını kapsamında uyguladığı kısıtlamalar nedeniyle kıta genelinde 50 milyon çocuğun menenjit aşısı olamadığı bildirildi.

Kovid-19 salgını nedeniyle Afrika'da 50 milyon çocuk menenjit aşısı olamadı
Kovid-19 salgını nedeniyle Afrika'da 50 milyon çocuk menenjit aşısı olamadı
GİRİŞ 08.09.2022 16:36 GÜNCELLEME 08.09.2022 16:36

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Afrika Direktörü Dr. Matshidiso Moeti, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgınının aşılama kampanyalarını olumsuz etkilediğini söyledi.

Menenjit salgınının Afrika kıtasındaki en yaygın hastalıklardan biri olduğuna dikkati çeken Moeti, "Kovid-19 salgını, menenjit ile mücadeleyi olumsuz etkiliyor." dedi.

Kıta genelinde 50 milyon çocuğun Kovid-19 kısıtlamaları nedeniyle menenjit aşısı olamadığı bilgisini paylaşan Moeti, Kovid-19 ile mücadele ederken diğer hastalıkların göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti.

- MENENJİT HAVA YOLUYLA BULAŞABİLİYOR

Afrika'da 400 milyondan fazla insan menenjit tehlikesiyle karşı karşıya. Menenjit nedeniyle 2019'da kıta genelinde 140 binden fazla insan hayatını kaybetti.

Beyinde başlayarak tüm vücuda yayılan hastalık, hava yoluyla bulaşarak çeşitli sakatlıklar ve ölüme yol açabiliyor. Yetkililer, hastalıktan aşılanarak korunmanın mümkün olduğunu ifade ediyor.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?