Macron'dan Fransız ürünlerini tüketme çağrısı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna-Rusya Savaşı ile iklim ve enerji krizi bağlamında "tarım ve gıda egemenliği"nin korunmasına vurgu yaparak Fransız ürünlerini tüketme ve satın alma çağrısında bulundu.

Macron'dan Fransız ürünlerini tüketme çağrısı
Macron'dan Fransız ürünlerini tüketme çağrısı
GİRİŞ 10.09.2022 01:51 GÜNCELLEME 10.09.2022 02:03
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

BFMTV'nin haberine göre, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Outarville kentindeki açık hava tarım festivalinde konuştu. Macron, Ukrayna-Rusya Savaşı ile iklim ve enerji krizi bağlamında "tarım ve gıda egemenliği"nin korunmasının en büyük mücadele olduğuna değinerek vatandaşları Fransız menşeli ürünleri tüketmeye ve satın almaya çağırdı.

"Herkesin seferberliğini gerektiren, zor, ciddi ve kendine özgü bir zamandan geçiyoruz." diyen Macron, tarım ve gıda egemenliğinin gerekliliğine vurgu yaptı.

Macron, Rusya ve Belarus'tan gelen gübre gibi tarımsal ürünlere bağımlılıktan kurtulmanın yanı sıra Moskova için "savaşta silah olan" artan enerji fiyatlarıyla başa çıkmanın da gerekliliğini vurguladı.

KAYNAK: İHA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 3
  • 1453 1 yıl önce Şikayet Et
    Winter is coming
    Cevapla
  • İSMAİL 1 yıl önce Şikayet Et
    Buda gidici. İnşaallah en kısa sürede DEVRİLİR
    Cevapla
  • Gasap haydo 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen gafayı yorma makaron biz sizden çok sizin urunlerinizi tükediyok
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...