New York'ta 'çocuk felci' alarmı: Felaket Acil Durumu ilan edildi

Aşı ile birçok ülkede yok olan bir hastalığın hayaleti ABD'de ete kemiğe bürünüyor. New York'ta çocuk felci endişesiyle 'Felaket Acil Durumu" ilan edildi.

New York'ta 'çocuk felci' alarmı: Felaket Acil Durumu ilan edildi
New York'ta 'çocuk felci' alarmı: Felaket Acil Durumu ilan edildi
GİRİŞ 10.09.2022 03:02 GÜNCELLEME 10.09.2022 03:02

Şimdiye kadar eyaletin 3 şehrinde atık suda çocuk felci virüsüne rastlandı. Yetkililer tam aşılı olmayanlardan derhal aşılarını yaptırmalarını istedi.

ABD’nin New York eyaleti, çocuk felci virüsü sebebiyle alarmda. Eyaletteki bazı şehirlerde atık suda çocuk felci virüsü tespit edildi. Durumun ciddiyeti nedeniyle 9 Ekim’e kadar "Felaket Acil Durumu" ilan edildi. Virüse, ilk olarak 21 Temmuz’da Rockland şehrinde rastlandı. Ardından Orange ve Sullivan'da da virüs görüldü.

"TEDAVİSİ OLMAYAN ÖLÜMCÜL BİR HASTALIK"

Yetkililer, çocuk felcinin tedavisi olmayan ölümcül bir hastalık olduğunu vurguladı.

Virüsle savaşmada tam aşılanmanın önemine işaret edilirken, aşılı olmayanlardan derhal aşılarını tamamlamaları istendi. Yapılan açıklamada, yetersiz aşılanmış kişilerin savunmasız olduğuna dikkat çekildi.

SON 3 YILDA AŞILANMA ORANLARI DÜŞTÜ

Çocuk felci ABD’de 1979’da tamamen ortadan kalktı. Virüsünün yeniden ortaya çıkma sebebinin "aşılanmayanlar" olduğu düşünülüyor.

New York sağlık makamları son 3 yılda aşılanma oranlarının düştüğünü belirtti. New York City’de 6 ay ila 5 yaş arasındaki çocukların yüzde 14'ünün aşılarının tamamlanmadığı açıklandı.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...