Almanya'da ülke tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu: 700 kilo eroin yakalandı

Almanya’da İranlı uyuşturucu kaçakçılarına düzenlenen operasyonda yaklaşık 700 kilogram eroin ele geçirildi.

Almanya'da ülke tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu: 700 kilo eroin yakalandı
Almanya'da ülke tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu: 700 kilo eroin yakalandı
GİRİŞ 10.09.2022 15:58 GÜNCELLEME 10.09.2022 15:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Almanya'da ülke tarihindeki en büyük uyuşturucu operasyonunda 4 kişi tutuklandı. Yetkililer, Ağustos ayının sonunda Hamburg’da yaklaşık 700 kilo uyuşturucu ele geçirdi. Zanlılar, ülkenin doğusundaki Dresden ve Chemnitz kentlerinde 10 binada yapılan aramada gözaltına alındı.

Şarku’l Avsat’ın DPA’dan aktardığına göre toplamda 5 kişi şüpheli oldukları gerekçesiyle gözaltına alındı, dördü hakkında ise tutuklama emri çıkarıldı. Dresden’de gözaltına alınan zanlılardan ikisi hapis cezası alırken diğer üç kişi gözaltında tutuluyor.

Yetkililer sanıkların dizüstü bilgisayarlarına, hafıza kartlarına, akıllı telefonlarına, araçlarına ve bir iktar paraya el koydu.

Dresden Cumhuriyet Savcılığı, sanıkların İran’dan Almanya’ya büyük miktarda eroin kaçırdıklarını açıkladı. Çetenin söz konusu uyuşturucuyu Avrupa’ya dağıtacağı, uyuşturucunun dağıtım noktasının ise Dresden olduğu kaydedildi.

Çetenin elebaşının 40 yaşındaki Türk- Sırp uyruklu biri olduğu ortaya çıktı. Hollanda’da yaşayan 35 yaşındaki bir İranlı, çiftliğini ve araçlarını uyuşturucu taşımak için kullanıldığından şüphe edilen 54 yaşındaki bir Alman ve 53 yaşındaki bir Türk gözaltına alındı.

Operasyon, Dresden Cumhuriyet Savcılığı ve Federal Kriminal Polis Ofisi tarafından alınan bir ihbar sonucu yürütüldü.   

Operasyonlara Suç Kontrol Bürosu, Hamburg ve Dresden’deki Gümrük Polis Merkezi yetkilileri, Hamburg ve Saksonya’daki cezai soruşturma yetkilileri, eyalet polisi katıldı.

Savcılık, diğer çete üyelerinin dahil olduğu soruşturmaların devam ettiğini belirtti. 

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 1
  • Koln taksici 1 yıl önce Şikayet Et
    Évet burda cok buyuk bir operasyon vár hatta taksici bir gizli polis cikti.adami gazete gorunce sasirdik.Burda her yer sivil polis afgan Irán arnavut sirplari topluyorlar.Biz artik Geri plana dustuk sukurler olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ceketin güzel diyen kişiye alev silahıyla saldırdı: Görenlerin kanı dondu
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!