İspanya Başbakanı isyan etti: Başımıza bir tek zombi saldırısı gelmedi

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, ülkede son dönemde yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek "Bir zombi saldırısı eksik kaldı" dedi.

İspanya Başbakanı isyan etti: Başımıza bir tek zombi saldırısı gelmedi
İspanya Başbakanı isyan etti: Başımıza bir tek zombi saldırısı gelmedi
GİRİŞ 15.09.2022 08:09 GÜNCELLEME 15.09.2022 08:09
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, ülkenin son dönemde pandemiden Ukrayna savaşının etkilerine kadar büyük zorluklarla karşı karşıya kaldığını söyledi.

Sanchez, TVE kanalında katıldığı programda "Başımıza gelmeyen tek şey bir zombi saldırısı" diye konuştu.

2018'de göreve geldiğinden bu yana çok fazla sorunla baş etmek zorunda kaldıklarını, son olarak da enerji krizi ve ekonomik krizin ülkeyi vurduğunu belirten İspanya Başbakanı, anketlerde hükümete desteğin düşmesini anladığını ve bunu değiştirmeye çalışacaklarını söyledi.

İspanya'da Kovid-19 pandemisi ve Ukrayna savaşının etkisiyle enflasyon yüzde 10'u aşarken yakıt, elektrik ve doğal gaza büyük zamlar geldi.

İspanya Ulusal İstatistik Enstitüsü'ne göre, ülkedeki tüketici enflasyonu Temmuz ayında yüzde 10,7'ye yükselirken, son 12 ayda elektrik fiyatları yüzde 49, yakıt ve gaz fiyatları yüzde 23,9 ve yiyecek fiyatları yüzde 13,5 arttı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 11
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    bu bilinçli söylenen bir söz. 24 eylüle hazır olun der gibiler...takipteyiz. zombi öyle mi? yine bişi çıkaracaklar izleyin.
    Cevapla
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Enflasyon %10 mu biz ne yapalım
    Cevapla
  • Ayhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Elektirigin %300, Gazin%300, Mazotun %100, Yiyecek malzemelerinin %100-%200 arttigi avrupada Enflasyonun %8 veya %10 olduguna kim inanir?
    Cevapla
  • zombi 1 yıl önce Şikayet Et
    son bir yılını türkiyede geçirseydin şimdi çok şükür ispanyada yasıyorum bu artışlar zam bile değil derdin türkiyede üç harfli marketler var zombilerden daha kötüler derdin aga
    Cevapla
  • GARA ÇOCUK 1 yıl önce Şikayet Et
    BİZDE DE en az zamlanan yüzde yüz zamlandı. biz bunlar gibi ağlamıyoruz yavv.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    100 yıldır bu millet böyle yaşadı. Hiç huzur yüzü görmedi ki . Alışkın . Galiba bu alışkanlık bugün faydalı oldu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?