İsrail güçleri, 17 yaşındaki genci öldürdü

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Cenin kentinin batısındaki Kefr Dan köyünde bir Filistinliyi öldürdüğü, 2'sini yaraladığı belirtildi.

İsrail güçleri, 17 yaşındaki genci öldürdü
İsrail güçleri, 17 yaşındaki genci öldürdü
GİRİŞ 15.09.2022 10:39 GÜNCELLEME 15.09.2022 10:39
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Filistin devlet televizyonunun haberine göre, İsrail askerleri Kefr Dan köyüne baskın düzenledi.

Baskını geri püskürtmeye çalışan Filistinli gençlerle İsrail askerleri arasında çatışma yaşandı. Bir Filistinli, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybederken, 2'si de yaralandı.

Filistin haber ajansı WAFA ise ölen Filistinli gencin isminin Udi Tarad Salah (17) olduğunu ve başından vurulduğunu kaydetti.

Haberde ayrıca, İsrail askerlerinin, dün Cenin kentine bağlı el-Celeme kontrol noktası yakınlarında, askerlere ateş açtıkları iddiasıyla öldürülen 2 Filistinli gencin ailelerinin Kefr Dan'daki evlerine baskın düzenlediği bilgisi verildi.

Dün, İsrail askerlerinin gözaltına almak istediği 2 Filistinlinin askerlere ateş açtıkları iddia edilmiş, Filistinliler açılan ateş sonucu öldürülmüştü. Daha sonra İsrail ordusundan yapılan açıklamada, aynı bölgede 1 İsrail askerinin de öldüğü duyurulmuştu.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sık sık baskın düzenleyen İsrail güçleri, çeşitli suçlamalarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

İsrail ordusunun baskınına tepki gösteren bölge sakini Filistinliler ve İsrail askerleri arasında bu nedenle olaylar çıkıyor.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • Zeki DURAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Zalim israil insanlığın yüz karası inşaallah müslüman kanında boğulacak Kardeşimize Rabbim Rahmet etsin .
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun
    Cevapla
  • mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin vatanını kaçarak değil elindeki taşla savunanlardan....anlayana....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yunanistan'da arka arkaya iki deprem
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…