Yunan zulmünü böyle anlattı: Şişmeyen bota bindirip ailemi yok ettiler

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Yunan askerlerinin ölüme terk ettiği göçmenlerin arasında bulunan ve birisi 9 aylık iki çocuğu olmak üzere ailesinden beş kişiyi kaybeden Muhammed Berjas, "Yunan askerleri ailemi yok etti" dedi.

Yunan zulmünü böyle anlattı: Şişmeyen bota bindirip ailemi yok ettiler
Yunan zulmünü böyle anlattı: Şişmeyen bota bindirip ailemi yok ettiler
GİRİŞ 15.09.2022 15:34 GÜNCELLEME 15.09.2022 15:34
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında önceki gün Türk sahil güvenliği tarafından 73 düzensiz göçmen kurtarılırken, içlerinde bebekler ile çocukların da olduğu 6 düzensiz göçmenin cansız bedeninin denizden çıkarılmasından sonra, henüz 1 yaşına girmemiş ve 4 yaşında ölen çocukların babası, can salından sağ olarak kurtulan Muhammed Berjas o anları anlattı.

"BİZİ DÖVDÜLER, SU BİLE VERMEDİLER"

Eşi ve çocukları ölen Muhammed Berjas yaşadıkları kabus dolu o saatleri şu şekilde anlattı:

"Biz Lübnan’dan bir tekne ile İtalya’ya gitmek üzere yola çıktık. Yunan adası yakınlarında yakıtımız bitince Yunan sahil güvenlik ekiplerine durumu anlattık. Onlar bizi teknemizden indirdiler, dövdüler, değerli eşyalarımızı aldılar, su bile vermediler.

CAN SALLARINA BİNDİRDİLER

Kendi gemilerine alarak saatlerce gezdirdiler nereye gittiğimizi bilmiyorduk. Sonra bizi gruplara ayırarak can sallarına bindirdiler. Ben ve ailem dördüncü can salındaydık. Sonra Yunan gemisi birden bir hareket yaptı ve büyük bir dalga botumuzu devirdi."

"ŞİŞMEYEN BOTA BİNDİRİP AİLEMİ YOK ETTİKLERİ İÇİN DAVACIYIM"

Eşi, iki çocuğu ve iki akrabasını kaybeden Berjas, "Botun zaten havası inikti, kapatma tıpasını bile takmamışlardı, can mücadelemiz başladı. Benim bindiğim can salında eşim, baldızım, yeğeni ve iki çocuğum toplam beş kişi ailemden kaybettim. Hala aranan kayıplar da amcam ve amcamın oğlu. Eşim ve çocuklarım bana tutunarak geceden sabaha kadar beklediler ama çok su yuttular dayanamadılar" diyerek, havası tam şişirilmemiş bota bindirip ölüme terk ettikleri ailesi için Yunanistan’a dava açacağını belirtti.

Berjas son olarak, kendilerine ve cenazelerine sahip çıkan Türk askerlerine de teşekkür etti.

Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı’na bağlı bir helikopter, iki sahil güvenlik botu ve dalış timleri kayıp olduğu belirtilen kişileri aramaya devam ediyor.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 5
  • Gasap haydo 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne demeye nereye gidiyon bilader?
    Cevapla
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Olume goze alarak denize cikiyorlar simdi kendini savunuyor o bebeklerin denizde ne kadar yasayabilir asil katil anasa babasi simdi duygu somurusu yapiyor artik turkiyeden avrupaya kacmakicin denerler bu multeciler sadece zordurumda kendini akliyor isleri yolunda gittimi ulkelerini kotuluyorlar afganlisi libyalisi iraklisi iranlisi suriyelisi isterseniz sorun hepsi ulkelerini kotulerler duygu somurusu yapiyorlar vatan namus yokki hep ben gerisini bana ne dusuncesinde bu arap halki koymayin ilkseferle yollayin yakinda lubnanlilarda dolar gelir bu politika degismedikce gelecekler bir multeciler bakanligimiz bile yok bu isleri yapacak hergelen konusuyor
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünya medyasına konuşturun bu kişileri, Yunan denen hamamböceklerine baskı yapılmalı, ABD filmlerinde hep Yunan = Medeniyet tasvirleri yapılıyor çünkü.
    Cevapla
  • B.Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Değişen sadece zaman zihniyetleri ortaçağda kalmış bu olayda bunun dışa yansımasıdır fakat bu acılı baba ve eş nereye ve kime derdini anlatıp nasıl bir sonuç alacak açıkçası çok umutlu değilim. Her şeyi gören ve bilen Allah var ve kimsenin hakkını kimsede bırakmaz.
    Cevapla
  • dogrucu 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah belalarını versin o katil askerlerin ve onlara o emirleri verenlerin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar