Katar ile Mısır arasında ekonomik işbirliği

Arap ülkelerinin Katar'a yönelik ablukayı sonlandırmasının bir yıl sonrasında Mısır ile Katar yeni bir döneme kapı araladı.

Katar ile Mısır arasında ekonomik işbirliği
Katar ile Mısır arasında ekonomik işbirliği
GİRİŞ 16.09.2022 06:07 GÜNCELLEME 16.09.2022 06:07

Katar ve Mısır ekonomik iş birliğinin derinleşmesi amacıyla bir dizi mutabakat zaptı imzaladı.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es Sisi, Katar'a iki günlük resmi ziyaretini tamamladı.

Sisi'yi Katar Emiri Tamim bin Hamed Al-Sani karşılamıştı.

Katar Haber Ajansı'ndan alınan bilgiye göre, Katar Yatırım Yönetimi ve Mısır Yatırım ve Kalkınma Devlet Fonu arasında limanların işletmesi ve sosyal işler alanında iş birliği elde etmek üzere mutabakat zaptı imzalandı.

Mısır ulusal basınında çıkan haberlere göre, iki ülke arasında vergilendirme, gümrük işlemleri, mali politikalar alanlarında tecrübe paylaşımı yapılacak.

Tecrübe paylaşımı kapsamında ekonomik ve kalkınma hedeflerinde kayda değer ilerlemeler sağlanması planlanıyor.

Öte yandan ortak yatırım fırsatlarını harekete geçirmek maksadıyla çifte vergilendirmenin önlenmesine dair müzakereler sürdürülmek isteniyor.

Katar ve Mısır arasındaki ilişkiler, 2013 yılında Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin darbeyle devrilip yerine Abdulfettah Sisi'nin geçmesinin ardından kesintiye uğramıştı.

Sisi yönetimindeki Mısır, Katar'a boykot uygulayan 4 Arap ülkesinden biri konumundaydı.

Boykot, 2021 yılında sona ermiş, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Suudi Arabistan ve Mısır Katar ile normalleşme sürecine yelken açmıştı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi