Türkiye'den Yunanistan'a çağrı: Failleri cezalandırmanızı bekliyoruz

Türk Dışişleri Bakanlığı, İskeçe Türk Azınlık Milletvekili Hüseyin Zeybek'in TV yayınında tehdit edilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, faillerin cezalandırılmasını beklediklerini ifade etti. Atina'dan ise, Ankara'nın çağrısına yanıt geldi.

GİRİŞ 16.09.2022 09:01 GÜNCELLEME 16.09.2022 17:02
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı, İskeçe Türk Azınlık Milletvekili Hüseyin Zeybek'in tehdit edilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada "Tüm tehdit ve baskılara rağmen, insan hakları ve özgürlük mücadelesinden vazgeçmeyen Batı Trakya Türk Azınlığının arkasındayız. Yunan makamlarının, bu vahim olayı soruşturmasını ve failleri cezalandırmasını bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

CANLI YAYINDA TEHDİT

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu'ndan dün yapılan açıklamada, Zeybek'in İskeçe'de yayın yapan Next TV adlı yerel televizyona bağlanan bir seyirci tarafından tehdit edildiği ifade edilmişti.

Zeybek, İskeçe Savcılığı ile İskeçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, suç duyurusunda bulunmuştu.

Zeybek, liderliğini Çipras'ın yaptığı muhalefetteki SYRIZA Partisi'nin İskeçe milletvekili.

Hüseyin Zeybek

ATİNA'DAN ANKARA'NIN ÇAĞRISINA CEVAP

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Atina'nın "uluslararası hukuka saygı duyduğunu ve uluslararası yükümlülüklerini tam olarak yerine getirdiğini" belirtti:

"Türkiye, bir kez daha uluslararası davranışın temel kurallarını ihlal ederek başka bir devletin içişlerine müdahale etmeye çalışıyor."

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 27
  • Ercan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan Yunanistan senle kıyamet e kadar düşman olacağız ya sen ya biz !!
    Cevapla
  • Ciddi öneri 1 yıl önce Şikayet Et
    Batıtrakyafaki Türk azinliklari ile Türkiyede ki kripto rumlar ile değiş tokuş edelim bu şekikde izmirin yarisini CHP ni yüzde 90 nini göndermiş oluruz böylece Türkiyenin önünde hiçbkr engel kalmayacak
    Cevapla
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Karsilik ilkesi vardir Onun karsiligi da fener rum papazidir. Basina bi imam yonetici atayin vakif kaynaklarini teftis edin sokakta kara cubbeyle gezdirmeyin. yabanci gorusmelerini ic islerine izne baglayin. Tr deki kripto rumlar azalir yayilmaz.
    Cevapla
  • Hayrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunan kafiri kaçınılmaz sonu gördükçe korkun ecele faydası yok kabilinden provakasyonlarla Türkiye'ye hata yaptırmak istiyor ama Türkiye devlet aklı ile hareket ediyor zamanı geldiğinde bu sefer yunanın nefesini tamamen kesebilir
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Çiprası hediyelik eşya yapmalı artık
    Cevapla
  • Orhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Artık gerçekten çok kaşınmaya başladılar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü