Rusya: Ukrayna'daki özel operasyon karargahını vurduk

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Mıkolayiv bölgesinde Ukrayna ordusunun özel operasyon merkezinin karargahı ve eğitim merkezini vurduklarını söyledi.

Rusya: Ukrayna'daki özel operasyon karargahını vurduk
Rusya: Ukrayna'daki özel operasyon karargahını vurduk
GİRİŞ 16.09.2022 16:53 GÜNCELLEME 16.09.2022 16:53

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus ordusunun Ukrayna'da savaştaki eylemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rus askeri birliklerinin taarruzlarının devam ettiğini belirten Konaşenkov, yüksek hassasiyetli silahlarla Rus Hava Kuvvetlerinin Mıkolayiv bölgesinde Ukrayna ordusunun 28. Motorlu Piyade birliklerinin geçici konuşlandığı noktayı vurduğunu kaydetti.

Konaşenkov, "Mıkolayiv bölgesinde Oçakov yerleşim birimi yakınlarında Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin 'Yug' özel operasyon merkezinin karargahı ve eğitim merkezi imha edildi" ifadesini kullandı.

Harkiv bölgesinde Dvureçnaya ve Kupyansk yerleşim birimlerinde Ukrayna ordusunun 66. Mekanize birliklerinin geçici konuşlanma noktasını ateş altına aldıklarını aktaran Konaşenkov, ayrıca Harkiv şehrinde "Kraken" milliyetçi oluşumlarını vurduklarını dile getirdi.

Donetsk bölgesinde Seversk yerleşim biriminde yüksek hassasiyetli silahlarla Ukrayna birliklerinin pozisyonlarına ateş açtıklarını bildiren Konaşenkov, "Bu saldırıların sonucunda düşmanın kaybı 400'den fazla ölü ve yaralı Ukrayna askeri oldu" diye konuştu.

Herson ve Donetsk bölgelerinde hava savunma sistemleriyle 5 insansız hava aracının düşürüldüğünü kaydeden Konaşenkov, "Ukrayna'da bugüne kadar 293 uçak, 155 helikopter, 1965 insansız hava aracı, 375 hava savunma füze sistemi, 4 bin 940 tank ve zırhlı araç, 837 çok namlulu roketatar, 3 bin 392 obüs ve havan topu, 5 bin 616 özel askeri araç imha edildi" dedi

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi