Macron'dan Ermenistan ve Azerbaycan'a çağrı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile telefonda görüştü.

Macron'dan Ermenistan ve Azerbaycan'a çağrı
Macron'dan Ermenistan ve Azerbaycan'a çağrı
GİRİŞ 17.09.2022 00:43 GÜNCELLEME 17.09.2022 00:43
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Elysee'den yapılan açıklamada, Macron'un Paşinyan'dan Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki durum hakkında bilgi aldığı aktarıldı.

Macron'un görüşmede, Ermenistan'ın egemenliğine, toprak bütünlüğüne ve güvenliğine olan bağlılığını yinelediği belirtildi.

Fransız Cumhurbaşkanının, her iki tarafı da ateşkese saygı duymaya çağırdığı kaydedilen açıklamada, Macron'un bölgedeki barışının kalıcı olması için Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki diyaloğun ve müzakerelerin devam etmesini sağlamak için kararlı olduğunu vurguladığı ifade edildi.

- Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışmalar

Ermenistan ordusu 12 Eylül gecesi ve 13 Eylül sabahı sınırın Daskesen, Kelbecer, Laçin ve Zengilan istikametlerinde geniş kapsamlı provokasyonda bulunmuş, Ermeni birliklerce Azerbaycan ordusunun mevzileri arasındaki arazilere ve yollara mayın döşenmişti. Bu durumu önlemek için Azerbaycan birliklerince alınan tedbirler neticesinde çatışmalar başlamıştı.

Azerbaycan'ın 77 askerini şehit verdiği çatışmalarda, Ermenistan tarafında ise 135 kişinin öldüğü aktarılmıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • vatanperver 1 yıl önce Şikayet Et
    bizde macron ile aynı fikirdeyiz. ülkelerin toprak bütünlüğü önemlidir. mesala fransanın içinden başka bir ülke geçse ikiye bölünse fransa bunu kabul edermi. etmez. o halde azerbaycan tek parça olmalıdır. zengezur denen yer azerbaycandan zorla alınmış ermeni oğlu ermeniye verilmiştir. eski sahibine iade ermeniyi de adam eder sizide.
    Cevapla
  • MURTA 1 yıl önce Şikayet Et
    şu macronu görünce akıttığı kan aklıma geliyor.nefret bir yüz lanet bir kişilik.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!