Yunanistan'dan Türkiye'nin çağrısına cevap: İçişlerimize karışamazsınız

Dışişleri Bakanlığı'nın İskeçe Türk Azınlık Milletvekili Hüseyin Zeybek'in tehdit edilmesine ilişkin açıklamasına, Atina'dan cevap geldi. Yapılan açıklamada Türkiye, Yunanistan'ın içişlerine müdahale etmekle suçlandı.

Yunanistan'dan Türkiye'nin çağrısına cevap: İçişlerimize karışamazsınız
Yunanistan'dan Türkiye'nin çağrısına cevap: İçişlerimize karışamazsınız
GİRİŞ 17.09.2022 06:23 GÜNCELLEME 17.09.2022 08:06
Bu Habere 114 Yorum Yapılmış

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim Atina'dan gelen açıklamalar ile bir kez daha zirve yapmış durumda. Dışişleri Bakanlığı'nın İskeçe Türk Azınlık Milletvekili Hüseyin Zeybek'in tehdit edilmesine ilişkin Atina'ya çağrı yapmıştı.

Dışişleri Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Tüm tehditlere ve baskılara rağmen, insan hakları ve özgürlük mücadelesinden vazgeçmeyen Batı Trakya Türk Azınlığının arkasındayız. Yunan makamlarının, bu vahim olayı soruşturmasını ve failleri cezalandırmasını bekliyoruz" denilmişti.

Türkiye'den Yunanistan'a çağrı: Failleri cezalandırmanızı bekliyoruzTürkiye'den Yunanistan'a çağrı: Failleri cezalandırmanızı bekliyoruz

ATİNA'DAN CEVAP

Atina'dan bu çağrıya yanıt geldi. Yunanistan, Ankara'yı içişlerine karışmaya çalışmakla suçladı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Atina'nın "uluslararası hukuka saygı duyduğunu ve uluslararası yükümlülüklerini tam olarak yerine getirdiğini" belirtti:

"Türkiye, bir kez daha uluslararası davranışın temel kurallarını ihlal ederek, başka bir devletin içişlerine müdahale etmeye çalışıyor."

CANLI YAYINDA TEHDİT

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu'ndan dün yapılan açıklamada, Zeybek'in İskeçe'de yayın yapan Next TV adlı yerel televizyona bağlanan bir seyirci tarafından tehdit edildiği ifade edilmişti.

Zeybek, İskeçe Savcılığı ile İskeçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, suç duyurusunda bulunmuştu.

Zeybek, liderliğini Çipras'ın yaptığı muhalefetteki SYRIZA Partisi'nin İskeçe milletvekili.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 114
  • Osmanlı torunu 1 yıl önce Şikayet Et
    Gelecek neslimize iyi bir vatan bırakacaksak bugünkü dost ve düşman ülkeleri anlatmalıyız.ki gelecekte geçmişlerini iyi görüp .onlarda bir vatan bırakabilsinler.
    Cevapla
  • dostt birr 1 yıl önce Şikayet Et
    ya bu yunan alti asır bu Turklerle yaşadi onlarla bereber yedi içti ama osmanlıdan kopunca yani bağımsız olunca hem osmanliya hemde lozanla kalan bu bati trakyadaki Türklere zulüm yapıyor. osmanlı merhemetini ne çabuk unuttular.istese osmanlı burada birtane yunan koymaz hepsini batiya sürer aynı suriyede irakta abd nin yaptığı gibi ..Turke osmanliya ihaneti şeref sayan bu yunanistan zaman gelir bir kapımıza gelir ama boş döner. benden söylemesi..en iyi dost her zaman Turkiye ama bilene
    Cevapla
  • İsa 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar allahı bilirse sizinde kıymetinizi bilir Allah'ı bilmeyenler seni bilirmi ? Bizim içimizdeki hayinler dedigimiz kişiler kim olabilir sence bunlar türk kimligi almış ermeni yahudi hiristiyan böyle en olan kişilerin çocukları değil mi? İşte biz biz bunlrın ihaneti içindeyiz onlar sifli ve sinsi kendilerini saklayan kişilerdir bu vatana gerçek ten faydası olmayanı araştırın gerçekleri inceleyin gerçeği bilin
    Cevapla
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukraynanin arkasinda abd avrupa ne oldu ukrayna kazandimi birakin bu abd avrupa turkiye varoldukca rahatbirakmayacak simdiden baslayalim gorun abd avrupa dizcokecek gemilerle bes onbin multeci yigin yunan adalarina avrupa direk acikcek verecek zaten avrupa turkiyeden odun soba siparisi yapacak durum bundan ibaret turkiye multeci anlasmasindan fesedecek avrupa ertesigunu reisin ayagina opmeye gelecek
    Cevapla
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Artik yeter arkalarinda kimolursa olsun ona bakarsan solukalma bu is vatanmeselesi
    Cevapla
  • Misafir 19 1 yıl önce Şikayet Et
    Trakya ve İzmir Yunan hainleri ile dolu Yunan Adaları ve Trakya sınırını sıkı koruyun Trakyada barınakları var. Önce içimizdeki Yunanlılar temizlensin.
    Cevapla
  • Remzi 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok dogru bir söz.önce içimizdekileri temizlemeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!