Zelenski'den Türkiye'ye yeni çağrı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Reuters'a verdiği demeçte, Türkiye'den daha fazla yardım beklediklerini söyledi.

Zelenski'den Türkiye'ye yeni çağrı
Zelenski'den Türkiye'ye yeni çağrı
GİRİŞ 17.09.2022 10:45 GÜNCELLEME 17.09.2022 11:09
Bu Habere 187 Yorum Yapılmış

24 Şubat'tan beri Rusya ile savaşın içinde olan Ukrayna'nın Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, İngiliz haber ajansı Reuters'a konuştu.

Rusya'nın Ukrayna’nın kuzeydoğusunda savaş suçu işlediğini söyleyen Zelenski, savaşın gidişatının diğer ülkelerden gelecek silahların temin hızına göre değişeceğini söyledi.

Zelenski, "Şu an itibariyle Harkiv’in kuzeydoğusunda 450 insan ölü olarak bulundu. Fakat diğer farklı bölgelerde de bu tür toplu mezarlar var. İnsanlara işkence edilmiş ve bütün aileler yok olmuş" dedi.

Zelenski, "Biz Türkiye'den daha çok yardım istiyoruz, biz Güney Kore'den daha fazla yardım istiyoruz. Biz Arap dünyasından daha çok destek istiyoruz. Asya'dan yardım bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 187
  • Vangolu 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz yaptığımız kadarını yaptık ve yapıyoruz bizden bu kadar sağol biz almiyalim
    Cevapla
  • murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen Irak halkı katledilirken yardım yaptın mı ! senin ülkenin Filistin'e yardım etti mi Suriye'ye yardım etti mi de her yerden yardım bekliyorsun Ne uyanıksın sen ya
    Cevapla
  • Yağız 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen bir kuklasın Zelenski, savaş ta ölen bütün insanların sorumlusu sensin, @KATİLZELENSKİ
    Cevapla
  • Açık dusunen 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin gibi bir komedyeni Amerika gelir güzelim Ukrayna'ya başkan yapar sonra seni costurur en yakın komşuna saldirtir. Sonra yardım ,yardım sen o koltuğu bırak git herşey kendi kendine düzelecek o kadar insanın ölümünden sen ve CIA sorumlu
    Cevapla
  • Özgür 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan sinek boyundan büyük islere kalkisdin sen abilerine güvenip ezecekler seni dikkat et
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!