Biden'dan Putin'e uyarı: Sakın, sakın, sakın!

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i nükleer ya da kimyasal silah kullanmaması konusunda uyardı.

Biden'dan Putin'e uyarı: Sakın, sakın, sakın!
Biden'dan Putin'e uyarı: Sakın, sakın, sakın!
GİRİŞ 17.09.2022 20:03 GÜNCELLEME 17.09.2022 20:03
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Biden, CBC News’te yarın yayınlanacak “60 Minutes” programı için Scot Pelley’e verdiği röportajda, Ukrayna’daki savaşa ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ukrayna’nın savaş alanında başarı elde etmesiyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in köşeye sıkıştığını söyleyen Pelley’in, “Putin’in kimyasal ve taktik nükleer silahları kullanmayı değerlendirmesi halinde ona ne söylerdiniz?” sorusuna Biden, “Sakın, sakın, sakın. Savaşın çehresini 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana hiçbir şeye benzemeyen şekilde değiştireceksin” cevabını verdi.

Putin’in nükleer silah kullanmasının sonuçlarına ilişkin Biden, “Tam olarak ne olacağını bilseydim sana söyler miydim sanıyorsun? Tabii ki söylemeyeceğim. Sonuçları olacak” ifadelerini kullandı.

Biden sözlerine şöyle devam etti:

“Dünyada hiç olmadıkları kadar parya olacaklar. Ve yaptıklarının boyutuna bağlı olarak hangi cevabın olacağını belirleyecekler”

Amerikan Bilim İnsanları Federasyonu'nun verilerine göre Rusya'nın elinde 5 bin 977, ABD'deyse 5 bin 428 adet nükleer savaş başlığı var.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ukrayna'ya ABD ordusunun envanterinden 600 milyon dolarlık askeri yardım yapacaklarını ve bu paketin ek silah, mühimmat ve teçhizat içerdiğini cuma günü açıklamıştı.

Blinken, bu paketle birlikte Ukrayna'ya savaşın başından beri toplamda 15,8 milyar dolarlık yardım göndermiş olacaklarını duyurdu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • hidocan 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika'nın tekelinde nükleer silah kullanmak ve kimyasal , tescil parasi ödemesi lazim kullanirsa
    Cevapla
  • _*(1453)*_ 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen kimsin be putin seni adam yerine bile koymuyor çakal.
    Cevapla
  • DADAŞ 1 yıl önce Şikayet Et
    ey haydut bidon israil filistinde kimyasal silah kullanıyor nerdesin yine abd irakta suriyede kullandı....eskiyasiniz terorist abd
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    siz rusyayi tanimamisiniz dünyanın en assalik ülkesi başınıza gelsin görürsünüz abd AB öldürmez sömürmeye çalışır ruslar direkt öldürür
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd oyunu bu savas bitmesini istemiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gelirini beyan etmeyenler için ‘pişmanlık’ imkanı! Bakan Şimşek'ten çağrı
Maskeli hırsızların filmleri aratmaya kuyumcu soygunu kamerada!