Azerbaycan'dan Pelosi'ye sert tepki!

Ermenistan'a ziyaret gerçekleştiren ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Türkiye ve Azerbaycan hakkında kullandığı skandal ifadelere kardeş ülkeden tepki geldi.

GİRİŞ 19.09.2022 02:39 GÜNCELLEME 19.09.2022 02:44
Bu Habere 151 Yorum Yapılmış

Azerbaycan'dan yapılan açıklamada Pelosi'nin ziyaretinin arkasında Ermeni lobisinin olduğu belirtilerek "Lobi çevrelerinin çıkarlarının, Ermenistan üzerinden Güney Kafkasya'ya taşınması kabul edilemez" ifadelerine yer verildi. Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Pelosi'nin bölgedeki durumu çarpıtan açıklamalarının, Azerbaycan'da derin üzüntü ile karşılandığı, Azerbaycan'a yönelik asılsız ve haksız suçlamaların kabul edilemez olduğu belirtildi.

"TÜM SORUMLULUK ERİVAN'DA"

Açıklamada, 12 Eylül'ü 13 Eylül'e bağlayan gece, sınırda meydana gelen çatışmanın Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik geniş çaplı askeri provokasyonu olduğu, bu provokasyonun Azerbaycan ordusu tarafından engellendiği, tüm sorumluluğun Erivan yönetimine ait olduğu kaydedildi.

"KABUL EDİLEMEZ"

Pelosi'nin Ermeni yanlısı bir politikacı olarak bilindiği ve heyetinde Ermeni yanlısı kongre üyelerinin bulunmasının bunu doğrudan gösterdiğine işaret edilen açıklamada, "ABD'de Kongre ara seçimleri döneminin yaklaştığını göz önünde bulundurursak, Pelosi'nin bu ziyaretini iç siyasi gündemi ve ABD'deki Ermeni lobi çevrelerinin desteğini kazanmak için kullandığı görülüyor. ABD'nin iç siyasi gündeminin entrikalarının ve lobi çevrelerinin çıkarlarının, Ermenistan üzerinden Güney Kafkasya'ya taşınması kabul edilemez." ifadeleri yer aldı.

"İŞGALE KARŞI SES ÇIKARMADILAR"

Açıklamada, "adaletten bahseden Pelosi'nin, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırganlık politikası, Azerbaycan topraklarının yaklaşık 30 yıl işgal altında bulunması ve yüz binlerce Azerbaycanlıya karşı yapılan etnik temizlikle ilgili bugüne kadar herhangi bir tutum sergilemediği" vurgulandı.

Pelosi'nin açıklamalarının, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin normalleşmesine yönelik çabalara ciddi bir darbe niteliği taşıdığı ve bölgede gerginliğin tırmanmasına hizmet ettiği aktarıldı. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Ermenistan'ın provokasyonlarıyla sınırda meydana gelen çatışmalar konusunda Azerbaycan'ı suçlamıştı.

PELOSİ: ERMENİSTAN'IN YANINDA OLDUK

Pelosi, Ermenistan ziyaretinde ABD'nin Ermenistan'ın dostu olduğunu ifade etti. Pelosi, "Ermenistan'da demokrasinin desteklenmesi, (Sözde) Ermeni Soykırımı'nın tanınmasına ilişkin kararda ve Dağlık Karabağ sorununda ve diğer tüm konularda Ermenistan'ın yanında olduk. Geçtiğimiz yıl savaş koşullarında ve diğer zor koşullarda gerçekleşen adil ve özgür seçimlerde harika bir zafer elde ettiniz. ABD'den Ermenistan'a gelen bu delegasyon ABD halkının sevgisini, saygısını da beraberinde getirdi" ifadelerini kullandı.

AZERBAYCAN-ERMENİSTAN SINIRINDAKİ ÇATIŞMA

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan güçlerinin 12 Eylül gecesinde, Azerbaycan'ın Daşkesen, Kelbecer, Laçın ve Zengilan istikametlerinde geniş çaplı provokasyonu sonucu çatışmanın başladığını duyurdu.

Diplomatik temaslar sonucu, 2. Karabağ Savaşı'ndan sonraki en büyük çatışmada, Azerbaycan ile Ermenistan'ın ateşkes için anlaştığı bildirildi. Azerbaycan 79 askerin şehit olduğunu açıkladı. Ermenistan ise ölen Ermeni asker sayısını 135 olarak duyurdu. Azerbaycan çatışmalarda hayatını kaybeden yaklaşık 100 Ermeni askerin cesedini Erivan'a vermeye hazır olduğunu açıkladı, 17 Eylül'de 32 cesedi teslim etti.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 151
  • Ormancı 1 yıl önce Şikayet Et
    Pelosi pisliği yakında İnşallah Elizabeth'in yan komşusu olursun. Cehennemin çılgın ateşinde ağırlanırsın. O döktüğün timsah gözyaşlarını artık orada dökersin. Ebediyel ebed mekanın CEHENNEM olsun. Amin
    Cevapla
  • zekeriya 1 yıl önce Şikayet Et
    abd ayağına sıkıyor herkese düşman nereye kadar Allah cezalarını verecek inşallah
    Cevapla
  • İskender 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusun köpeğini muhatap almaları bile şaşırtıcı..
    Cevapla
  • Ayân 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendine hayırı olmayan ,turist. Hayattan beklentisi kalmamış buruşuğu, ortalık karıştırmaya çıkarmışlar.
    Cevapla
  • miraz 1 yıl önce Şikayet Et
    ulan iblisler yaptığınız planlar ve tuzaklar başınıza geçecek, kıtlıkta doğal afetlerle boğuşup kafanızı kaldıramayacaksınız İNŞALLAH
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!