Güzellik kraliçesi cepheye indi: Putin için bir kurşunum var

Ukrayna'nın eski güzellik kraliçesi Evgenia Prokopenko, Rus işgaliyle birlikte orduya yazıldı. Podyumlardan cepheye geçen genç kadın, sıhhıyeci olarak görev yapıyor.

Güzellik kraliçesi cepheye indi: Putin için bir kurşunum var
Güzellik kraliçesi cepheye indi: Putin için bir kurşunum var
GİRİŞ 19.09.2022 07:02 GÜNCELLEME 19.09.2022 10:47
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş ilginç insan hikayelerine sahne olmaya devam ediyor. Ülkenin tescilli güzellerinden Evgenia Prokopenko'nun podyumları bırakarak cepheye gittiği ortaya çıktı.

2012 yılında Güzellik Kraliçesi seçilen Prokopenko, tıbbi yardım görevlisi olarak Ukrayna ordusuna yazıldı. 35 yaşındaki sıhhiyeci Rusça'yı akıcı bir şekilde konuşabildiğini belirterek, "Putin'in dilini ise bilmiyorum. Onunla hangi dilde konuşulabileceğini çözebilmiş değilim çünkü o gelişmiş ülkelerin dilini anlamayı reddediyor" dedi.

"PUTİN İÇİN BİR KURŞUNUM VAR"

Sıhhıyeci olarak görev yapan Evgenia Prokopenko sözlerine şöyle devam etti:

"O'na diyecek hiçbir sözüm yok çünkü söz konusu Putin olduğunda harekete geçmek gerekir. O'nun için bir kurşunum var."

MAKYAJ ÇANTASI HEP YANINDA

Eski güzellik kraliçesi her zaman makyaj çantasını yanıda taşıdığını da söyledi. Prokopenko, "Nasıl bir sığınakta olduğum farketmeksizin her zaman içinde ayna ve parfüm olan bir makyaj çantasını askeri çantamın içinde taşıyorum" şeklinde konuştu.

Prokopenko sivil yaşamıyla askeri yaşamı arasında çok büyük farklar olduğunu söyledi. 35 yaşındaki askeri ilk yardım görevlisi sivil hayatını anlatırken, "Kendi işim vardı. Üniformam iş elbesesi ve topuklulardı" ifadelerini kullandı.

"SİPERDE, BODRUMDA UYUYORUM"

Eski manken şimdi ise kaba askeri kıyafetler ve kask taktığını aktardı. Çatışma bölgelerine giren Evgenia Prokopenko, "Ön cephedeyim. Kırmızı bölgelerden yaralıları tahliye ediyorum. İlk yardım sağlıyoruz. Altı ay önce biri bana bunları söyleseydi inanmazdım. Şimdi hendek siperlerde ve bodrumlarda uyuyorum. Ateş altındayken insan kurtarıyorum. Altı ay öncesine göre hayatım dramatik bir şekilde değişti" ifadelerini kullandı.

Prokopenko bu sürede cephe arkadaşlarının öldüğünü gördüğünü aktardı. Eski kraliçe, "Cephe arkadaşınızın ölümü ya da yaralanması gibi kötü şeyler yaşandığında dişlerinizi sıkıp gerekeni yapıyorsunuz" dedi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 54
  • Bitez 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizdeki Kaz kafalar,Tunç kafalar, ivedikler ibibikler yunanla savaşa girsek Osmanlı geliyor diye chpkklılarla birlikte" Osmanlılardan kurtar bizi papa" diye diye yunan adalarına kapağı atarlar hemen..
    Cevapla
  • Hanzo 1 yıl önce Şikayet Et
    Vatan böyle korunur! Bizim ünlülere bi bak hele? Yarisindan cogu islam düsmani
    Cevapla
  • KORAY AvCI 1 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun yinede ...vatansever öyle olur ...bizim icimizdeki hainlere gelsin bunlar ..acaba meral apla olarak yürekli olur muydu ..sinirda carpisir miydi ???? cevapi size birakiyorum arkadaslar
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Sıkıcı görünce çabuk u dönüşü yapar
    Cevapla
  • Polat Alemdar 1 yıl önce Şikayet Et
    Umarım rusların eline düşmez
    Cevapla
  • Huseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Düşerse başna gelecekleri tahmin edemiyorum
    Cevapla
  • zeki yüksel 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusların eline düştümü affetmezler....
    Cevapla
  • Gonya 1 yıl önce Şikayet Et
    Sana katılıyorum :)
    Cevapla
  • osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin ipiyle Rusya'yı kışkırtan ve erkeklik yapan senin liderin değil miydi? Haklı olan Rusyadır. Ukrayna değil! Sen bir ülkenin ulusal güvenliğini tehlikeye atacaksın o ülkede eyvallah diyecek öyle mi? Hayalperestler...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi