Scholz: "Ukrayna'nın doğusundaki sözde referandumlar kabul edilmeyecek"

Almanya Başbakanı Scholz, Ukrayna'nın doğusunda Donets ve Luhansk'ın Rusya'ya bağlanmasına ilişkin yapılması planlanan referandumların kabul edilmeyeceğini söyledi.

Scholz: "Ukrayna'nın doğusundaki sözde referandumlar kabul edilmeyecek"
Scholz: "Ukrayna'nın doğusundaki sözde referandumlar kabul edilmeyecek"
GİRİŞ 20.09.2022 19:05 GÜNCELLEME 20.09.2022 19:05

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna’nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki sözde Donetsk ve Luhansk halk cumhuriyetlerinin Rusya'ya bağlanması konusunda yapılması planlanan referandumların uluslararası hukuka aykırı olduğunu açıkladı.

Ukrayna'daki ayrılıkçılar Rusya'ya katılmak için referanduma gidiyorUkrayna'daki ayrılıkçılar Rusya'ya katılmak için referanduma gidiyor

Alman Haber Ajansı DPA'nın haberine göre Scholz, New York'ta BM Genel Kurulu oturum aralarında referandum konusuna tepki göstererek, "Ukrayna'nın doğusundaki sözde referandumlar kabul edilmeyecek. Bu sözde referandumların kabul edilemeyeceği, uluslararası hukuk ve dünya toplumunun bulduğu anlayışlar tarafından kapsanmadığı çok ama çok açıktır." dedi.

Ukrayna’nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki sözde Donetsk ve Luhansk halk cumhuriyetlerinde, Rusya’ya bağlanmak için 23-27 Eylül'de referandum yapılması için karar alınmıştı.

KAYNAK: AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!