İtalya’da ev krizi! Erasmus öğrencileri sokakta kaldı

Tüm Avrupa’yı etkisi altına alan enerji krizi, birçok ülkede yankı uyandırmaya devam ediyor. Son olarak İtalyan basınına yansıyan haberlerde, ülkede artan enflasyonun yarattığı emlak krizinin boyutları ortaya çıktı.

İtalya’da ev krizi! Erasmus öğrencileri sokakta kaldı
İtalya’da ev krizi! Erasmus öğrencileri sokakta kaldı
GİRİŞ 21.09.2022 16:42 GÜNCELLEME 21.09.2022 16:42

Avrupa'da yüksek enflasyon ve enerji kriziyle yükselen ev kiraları İtalya'da çok sayıda Erasmus öğrencisini tren istasyonlarında ve sokakta sabahlamaya zorladı. Avrupa Birliği öğrenci değiş-tokuş programı olan Erasmus ile İtalya'yı seçen İspanyol öğrencilerin yaşadığı ev bulma dramı İspanya'da gündeme getirildi.

"SOKAKTA YATMAKTAN BAŞKA SEÇENEĞİMİZ YOK"

Erasmus için Roma, Bolonya, Floransa, Ferrera gibi farklı kentlerindeki üniversitelere giden İspanyol öğrencilerden yüzlercesinin ev bulma sorunu yaşadığı belirtilirken, istasyonlarda geceleyen öğrencilerin görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı.

Ferrara kentinde hafta sonunu bir istasyonda geçiren İspanyol öğrenciler, "Başka seçeneğimiz yok, ya istasyon ya sokak. En azından istasyonlarda ışık, daha fazla insan, güvenlik ve çatı var. Kapalı alan olması özellikle gece soğuk havada çok önemli." şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!