Fransız ırkçı siyasetçi Zemmour telif hakkı nedeniyle 115 bin euro ödedi

Fransa'da İslam düşmanı siyasetçi Zemmour, nisan ayındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde telifsiz video içeriği kullandığı gerekçesiyle 115 bin avro telif ödemeye mahkum edildi.

Fransız ırkçı siyasetçi Zemmour telif hakkı nedeniyle 115 bin euro ödedi
Fransız ırkçı siyasetçi Zemmour telif hakkı nedeniyle 115 bin euro ödedi
GİRİŞ 21.09.2022 20:16 GÜNCELLEME 21.09.2022 20:16
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Fransa'da aşırı sağcı gazeteci, yazar ve siyasetçi Eric Zemmour'un, nisanda düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylığını açıkladığı videoda çok sayıdaki görseli izinsiz kullandığı gerekçesiyle hakkında açılan "telif hakkı" davaları nedeniyle şu ana kadar 115 bin avro ödediği belirtildi.

L'Express haftalık dergisinin internet sitesinde yer alan habere göre, Zemmour, izinsiz görsellerini kullandığı davacılara şu ana kadar on binlerce avro ödeme yaptı.

Zemmour, henüz kampanya dönemindeyken, şikayetler üzerine Youtube'dan kaldırılan 10 dakikalık videosunda aralarında France 2, France 3, France Culture televizyon kanallarının da bulunduğu çok sayıda medya organı ve kişiye ait görselleri izinsiz kullanmakla suçlanıyor.

ÖDEDİĞİ PARALAR, KARŞI OLDUĞU GÖÇMENLERE BAĞIŞLANDI

Zemmour'un davacılara ödediği miktar şu ana kadar 115 bin avroyu buldu.

Davacıların her birine şimdiye kadar 15 bin ila 30 bin avro arasında ödeme yapan Zemmour, yargıda henüz karara bağlanmayan hakkındaki birçok dava nedeniyle de yüksek oranda para cezasına çarptırılabilir.

Davacıların bazıları aldıkları tazminatları, Eric Zemmour'un Fransa'dan gitmelerini istediği göçmenler ile yardım derneklerine bağışladı.

İSLAM VE GÖÇMEN KARŞITLIĞIYLA BİLİNEN ZEMMOUR

emmour, 30 Kasım 2020'de Youtube'da yayımladığı videoyla cumhurbaşkanı seçimi için adaylığını duyurmuştu.

Le Monde gazetesi, Zemmour'un söz konusu videodaki 114 görseli izinsiz kullandığının belirlendiğini yazmıştı.

Youtube, 2 Aralık 2020'de söz konusu videonun, şiddet görüntüleri içerdiği gerekçesiyle 18 yaşından küçüklere erişimini engellemişti.

Paris'te 1958'de Cezayir asıllı Yahudi bir ailede dünyaya gelen Zemmour, İslam ve göçmen karşıtı isim olarak öne çıkıyor.

Nisan'da cumhurbaşkanı seçiminde, aşırı sağın desteklediği politikalarıyla öne çıksa da Zemmour, ilk turda büyük bir hezimetle elenmişti.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 2
  • Ademoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    suratsız, karanlık kalpli sokak adamı
    Cevapla
  • sait dbakır 1 yıl önce Şikayet Et
    sizi gidi kafir franszlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor