Ekvator Ginesi'nde cumhurbaşkanlığı seçimi 20 Kasım'da yapılacak

Ekvator Ginesi'nde cumhurbaşkanlığı seçiminin, 5 ay öne çekilerek milletvekili senato ve belediye seçimlerinin de yapılacağı 20 Kasım’da yapılması kararı alındı.

Ekvator Ginesi'nde cumhurbaşkanlığı seçimi 20 Kasım'da yapılacak
Ekvator Ginesi'nde cumhurbaşkanlığı seçimi 20 Kasım'da yapılacak
GİRİŞ 23.09.2022 03:32 GÜNCELLEME 23.09.2022 03:32

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Teodoro Obiang Nguema Mbasogo’nun yayımladığı kararnameyle cumhurbaşkanlığı seçimlerini 20 Kasım’a çektiği belirtildi.

Kararnamede, 2023'ün ilk çeyreğinde yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçiminin, milletvekili, senato ve belediye seçimleri ile aynı gün yapılarak gereksiz seçim maliyetlerinden kaçınılmasının hedeflendiği bilgisi paylaşıldı.

Ülkede 43 yıldır cumhurbaşkanlığı görevini yürüten Mbasogo’nun 6. kez aday olup olmayacağı konusunda açıklama yapılmadı. Mbasogo’nun yerine oğlu Teodoro Nguema Obiang Mangue’nin aday olacağı ülkede tartışılan konular arasında yer alıyor.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi