Türkiye, Arap gençlerin favorisi çıktı

Arap gençleri arasında yapılan bir anket çalışmasında çarpıcı sonuçlar çıktı. Rusya ve Çin ile birlikte Türkiye; Arap gençlerinin 3 favori ülkesinden biri oldu.

Türkiye, Arap gençlerin favorisi çıktı
Türkiye, Arap gençlerin favorisi çıktı
GİRİŞ 26.09.2022 10:32 GÜNCELLEME 26.09.2022 10:32
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Arap gençleri arasında yapılan bir anket çalışmasından dikkat çeken sonuçlar çıktı. 14'üncü kez yapılan anket çalışmasında Batı Asya ve Kuzey Afrika'dan gençler katıldı. Bahreyn, Umman, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Libya, Fas, Sudan, Tunus, Ürdün, Irak, Lübnan, Filistin, Suriye ve Yemen'den 3400 gencin katıldığı ve yüz yüze yapılan anket çalışmasında gençlerin en sevdiği ülkeler de sıralandı.

Anket çalışmasının sonucunda gençler ABD'nin bölge üzerindeki en büyük etkisi olan ülke olarak tanımladığı belirlenirken Arap gençleri Rusya, Türkiye ve Çin'i tercih ettiklerini söyledi. Arap gençlerinin yüzde 78'i Çin'i bir müttefik olarak görürken, Türkiye ve Rusya da bu ülkeyi takip etti.

İsrail ve İran sıralamada geride kalırken, son 5 yıldır sıralamada Çin'in üst sıralarda yer aldığı da kayıtlara geçti.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    En zalim ülke çindir, amerikadan beterdir.
    Cevapla
  • vatandaş 34 1 yıl önce Şikayet Et
    Onu biliyoruz. Başka bir şey söyleyin.
    Cevapla
  • MİUS Kızıl Elma 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman ülkeler kara ve demiryolu ile birbirine tamamen bağlanmalı. AB-D'nin ekonomik ambargolarından etkilenmemek için Müslüman ülkeler ticareti olabildiğince kendi aralarında yapmalı. ABD'nin desteklediği teröristlere her operasyon yapılışında daha fazla ilerlerseniz ekonomik ambargo uygularız tehdidi yüzünden ülke bölünecek neredeyse çünkü teröristlerin yumurtlama bölgelerine ekonomik ambargo korkusuyla operasyon yapılamıyor. İhracatın en az yüzde 60'ı AB ülkelerine yapılıyor işte buda bizi tehditlere boyun eğecek hale getiriyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor