Rusya sınırları kapatacak mı? Açıklama geldi

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'da ilan edilen askeri kısmi seferberlik nedeniyle sınırların kapatılmasına yönelik herhangi bir karar alınmadığını söyledi.

Rusya sınırları kapatacak mı? Açıklama geldi
Rusya sınırları kapatacak mı? Açıklama geldi
GİRİŞ 26.09.2022 15:27 GÜNCELLEME 26.09.2022 15:28

Peskov, başkent Moskova'da güncel konulara dair gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 21 Eylül’de askeri kısmi seferberlik ilan etmesinin ardından ülkenin sınırlarındaki bölgelerde sıkıyönetimin ilan edilecek mi? Bu bölgelerde sınırlar kapatılacak mı?" sorusunu yanıtlayan Peskov, "Bu konuda bilgim yok. Şu anda alınan bir karar yok." dedi.

Bazı vatandaşların orduya yanlışlıkla çağrıldığını aktaran Peskov, "Seferberlikle ilgili alınan kararın ihlal edildiği durumlar var. Bunların düzeltilmesi için bazı bölgelerde valiler çalışıyor. Bu konuda gazeteciler de çalışıyor. Bu çok önemli." diye konuştu.

Peskov, Ukrayna'daki Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri ile Rus ordusunun kontrol altına aldığı Herson ve Zaporijya bölgelerinin Rusya'ya katılması için yapılacak referandumlara değinerek, söz konusu bölgelerin Rus topraklarına alınmasına ilişkin süreçle ilgili bilgi vereceklerini söyledi.

Sözcü Peskov, Putin’in 30 Eylül’de Rusya Federal Meclisine sesleneceği yönündeki iddiaları teyit edemediğini ifade etti.

- "İjevsk kentindeki okula terör saldırısı düzenlendi"

Rusya'ya bağlı Udmurtya Cumhuriyeti'ndeki İjevsk kentinde bir okula silahlı saldırı düzenlendiğine dikkati çeken Peskov, bunun "terör saldırısı" olduğunu belirtti.

Putin'in, olayı yetkililerle telefonda görüştüğünü aktararak, "Putin, İjevsk’teki terör saldırısı sonucu yakınlarını, çocuklarını kaybedenlere derin taziyelerini iletiyor, yaralılara şifalar diliyor." dedi.

Peskov, ülkedeki okullarda güvenliğin sağlanması yönünde alınan önlemlerin analiz edilmesi gerektiğini vurguladı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!