Putin'den flaş karar! ABD'yi kızdıracak Snowden hamlesi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin istihbarat bilgilerini sızdıran ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) ve eski Ulusal Güvenlik Dairesi (NSA) çalışanı Edward Snowden'a Rusya vatandaşlığı verdi.

Putin'den flaş karar! ABD'yi kızdıracak Snowden hamlesi
Putin'den flaş karar! ABD'yi kızdıracak Snowden hamlesi
GİRİŞ 26.09.2022 20:35 GÜNCELLEME 26.09.2022 22:04
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin istihbarat bilgilerini sızdıran ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) ve eski Ulusal Güvenlik Dairesi (NSA) çalışanı Edward Snowden'a Rusya vatandaşlığı veren kararnameyi imzaladı.

ABD'nin istihbarat bilgilerini sızdıran ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) ve eski Ulusal Güvenlik Dairesi (NSA) çalışanı Edward Snowden'a Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından Rusya vatandaşlığı verildi.



ABD’den Latin Amerika'ya oradan da 2013 yılında Rusya'ya kaçarak 1 yıllık geçici oturum izni alan Snowden’a, 2020 yılında Rusya’da daimi oturum izni verilmişti.

Kremlin tarafından yapılan yazılı açıklamada, Devlet Başkanı Putin'in, Snowden'a, Rusya vatandaşlığı veren kararnameyi imzaladığı duyurularak, kararnamenin içeriği paylaşıldı.



Putin'in imzaladığı kararnamede, "Rusya Federasyonu Anayasası'nın 89. maddesinin ‘a’ paragrafı uyarınca, 21 Haziran 1983'te Amerika Birleşik Devletleri'nde doğan Edward Joseph Snowden'ın Rusya Federasyonu vatandaşlığı verilmesine karar veriyorum" ifadeleri yer aldı.

KENDİSİNİ GÜVENCE ALTINA ALDI

Putin'in aldığı bu karar ile Snowden, istihbarat bilgilerini sızdırdığı gerekçesi ile ABD’de yargılanmasına karşı kendisini güvence altına almış oldu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 40
  • Şevki 1 yıl önce Şikayet Et
    Buda usa ya ders olsun. Fetöyü pkkyı siz böyle sahiplenseniz, elbette sizin çürüklerinizide sahiplenecek olur. Sevindim bu habere. İçime su serpti.
    Cevapla
  • Mgl 1 yıl önce Şikayet Et
    Hain heryerde haindir...
    Cevapla
  • Adalet 1 yıl önce Şikayet Et
    Filmini izleyin. Abd nin teknolojiyi ve insanlari nasil kullandigini cok iyi anlatmislar. Bu adam gercek bir kahramandir.
    Cevapla
  • Sefer 1 yıl önce Şikayet Et
    Snowden seferberlik kapsamında askere alınacak mı?
    Cevapla
  • Yavuz Özmen Almanya 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne saçma boş yorumcusun. Kardeşlerim. Böyle saçma gereksiz yorum yazanları ciddiye almayın.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Edward Snowden CIA'nın işlediği bütün siber suçları ortaya döküp hain ilan edilmişti. Facebook, twitter, google gibi şirketler aracılığı ile telefon ve bilgisayar uygulamalarında kameralarımıza istedikleri anda eriştiklerini istedikleri gibi herkesi dinleyebildiklerini çok iyi anlatmış birisi. İsabetli olmuş koruma altına alınması.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
Irak'ta peş peşe patlamalar! Askeri üsse hava saldırısı düzenlendi