İsrail, El Halil'deki İbrahim Camisi'ni Müslümanlara kapattı

İsrail yönetimi, Yahudi yılbaşı bahanesiyle, işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentindeki Harem-i İbrahim Camisi'ni Müslümanlara kapattı.

İsrail, El Halil'deki İbrahim Camisi'ni Müslümanlara kapattı
İsrail, El Halil'deki İbrahim Camisi'ni Müslümanlara kapattı
GİRİŞ 26.09.2022 21:43 GÜNCELLEME 26.09.2022 21:43
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Harem-i İbrahim Camisi Müdürü Gassan er-Recebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun, "Yahudilerin ibadet edeceği" gerekçesiyle akşam saat 22.00’ye kadar camiye Müslümanların girişini ve ezan okunmasını yasakladığını söyledi.

İsrail askerlerinin, caminin bulunduğu El Halil’in eski şehir bölgesindeki yoğunluğunu artırarak, buradaki Filistinlilerin hareket özgürlüğüne sert kısıtlamalar getirdiğini ifade eden, Recebi, “Yerleşimciler, Müslümanlara kapatılan caminin tümünü ele geçirerek, müzik çalıyor, alkış tutuyor, şarap içiyor ve caminin çevresinde gürültülü şekilde danslar ediyorlar.” dedi.

Harem-i İbrahim Camisi'nin tamamen Müslümanlara ait bir vakıf olduğuna dikkati çeken Filistinli yetkili, “Caminin Yahudileştirilmesi için bu kışkırtıcı davranışlarla kutsallığının ihlal edildiğini” söyledi.

İsrail, El Halil'deki Harem-i İbrahim Camisi'ni bugün Müslümanlara kapatıyorİsrail, El Halil'deki Harem-i İbrahim Camisi'ni bugün Müslümanlara kapatıyor

Harem-i İbrahim Camisi'ne yönelik ihlaller

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'nın çevresi olarak kabul edilen El Halil kentindeki Harem-i İbrahim, Mekke'deki Mescid-i Haram ve Medine'deki Mescid-i Nebevi ile Mescid-i Aksa'dan sonra en kutsal dördüncü cami kabul ediliyor.

İsrail'in 1967'den beri işgal altında tuttuğu Batı Şeria'nın El Halil kentinde bulunan cami, 25 Şubat 1994'te sabah namazını kılan Müslümanların üzerine ateş açan Baruch Goldstein adlı Yahudi fanatiğin eyleminden sonra kapatılmış ve yeniden açıldığında ise yarısından fazlası Yahudilere tahsis edilmiş şekilde ikiye bölünmüştü.

Tarihe "El Halil Camii (Harem-i İbrahim) Katliamı" olarak geçen saldırıda 29 Filistinli hayatını kaybetmiş, 150'den fazla kişi yaralanmıştı.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Kul 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim bize iman islam şuuru nasip eylesin amin… Kendimize gelirsek müslümanlar zarar görmez. Müslümanların yek vücut olması lazım. İslam kardeşliği olmalı.
    Cevapla
  • Kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı'ya yapılan ihanetin cezasını torunları çekiyor. Allah (C.C.) bizi yeniden bu toprakların hükümranlığını verene kadar da bu torunlar ve onların çocukları eziyet çekecektir. İslam birligi ancak Türk hâkimiyetini kabul ettiğinde zulüm sona erecek ve asrı saadet gelecektir.
    Cevapla
  • Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah ıslah etsin sizi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarrufun ilk adımı! Törene otobüsle gittiler
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması