NASA'dan uzay araştırmalarında bir ilk: Dünyayı Kurtarma Testi

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA), Çift Asteroid Yönlendirme Testi (DART) isimli uzay aracı, dünyadan yaklaşık 11 milyon kilometre uzaktaki asteroide, planlandığı şekilde başarılı bir çarpma gerçekleştirdi.

NASA'dan uzay araştırmalarında bir ilk: Dünyayı Kurtarma Testi
NASA'dan uzay araştırmalarında bir ilk: Dünyayı Kurtarma Testi
GİRİŞ 27.09.2022 03:28 GÜNCELLEME 27.09.2022 03:53
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

NASA'nın internet sitesinden ve tüm sosyal medya hesaplarından gerçekleştirilen canlı yayında, dünyanın potansiyel asteroit veya kuyruklu yıldız tehlikelerine karşı savunma teknolojisini test etmek amacıyla uzaya fırlatılan DART, dünya için hiçbir tehdit oluşturmayan Dimorphos isimli asteroide tam zamanında çarptı.

DART uzay aracı, otonom konumda kilitlendiği çift asteroidin Dimorphos isimli küçük olan (yaklaşık 170 metre çapındaki) parçasını, yörüngesinden saptırmak için yaklaşık saatte 23 bin kilometre hızla itti.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 3
  • Vatandaş. 11 1 yıl önce Şikayet Et
    O kadar yorulacaklarına iman edip bir kaç kıyamet ayetlerini okuyup tefekkür etseler daha kestirme bir yolu bulmuş olacaklar.... Ama nerde bunlarda o kafa
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Palavra
    Cevapla
  • Debi gayrı 1 yıl önce Şikayet Et
    He bizde inandık
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor