KKTC'de askeri bölgeyi fotoğraflamakla yargılanan Rum vatandaş 1 ay hapis cezası aldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), "1. Derece Askeri Yasak Bölgeyi fotoğraflamak" suçlamasıyla tutuklu yargılanan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) vatandaşı A.S, 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

KKTC'de askeri bölgeyi fotoğraflamakla yargılanan Rum vatandaş 1 ay hapis cezası aldı
KKTC'de askeri bölgeyi fotoğraflamakla yargılanan Rum vatandaş 1 ay hapis cezası aldı
GİRİŞ 28.09.2022 02:33 GÜNCELLEME 28.09.2022 02:33
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Tutuklu A.S. hakkındaki davanın duruşması, Lefkoşa'daki Güvenlik Kuvvetleri Mahkemesinde yapıldı.

Mahkemede sanığın, askeri yasak bölgeyi fotoğraflarken kötü bir niyeti olmadığına, hatıra amaçlı fotoğrafladığına, hiçbir askeri unsur, teçhizat ve birliği veya hareketini kaydetmediğine ve bu fotoğrafları başka bir suçu işlemek için kullanmayacağına kanaat getirilirken sanığın dava sürecindeki iyi halinin de göz önünde bulundurularak değerlendirme yapıldığı belirtildi.

Yargıç, söz konusu suçun 5 yıla kadar hapis cezası gerektiren ve ülke, kamu ve askeri güvenliği tehlikeye atabilecek bir suç olduğunu vurgulayarak sanığa, hürriyeti bağlayıcı bir ceza verilmesine, 1 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

30 Ağustos'tan bu yana tutuklu yargılanan A.S'nin cezaevinde olduğu sürenin göz önünde bulundurulacağı da kaydedildi.

A.S, askeri bölgeyi fotoğrafladığını itiraf etmişti

Mahkemenin önceki oturumunda, A.S'nin üzerinden içerisinde KKTC'deki bölgelerin de yer aldığı 9 harita, telsiz, fotoğraf makinesi ve diğer elektronik materyallerin çıktığı da belirtilmişti. Şahsa ait 75 klasörden oluşan 21 bin 775 verinin incelenmesinin sürdüğü kaydedilmişti.

KKTC'de 26 Ağustos'ta bir otelde konaklayan A.S, daha sonra Kıbrıs Rum kesimine geçmişti.

Temizlik görevlisinin odasında bir telsiz bularak polise haber vermesiyle aranmaya başlayan A.S, 30 Ağustos'ta KKTC'ye yeniden giriş yaparken tutuklanmıştı.

A.S. ilk sorgusunda da askeri bölgelerin fotoğraflarını çektiğini itiraf etmişti.

Askeri yasak bölgeyi fotoğraflama suçunu kabul eden A.S, İskele Kaza Mahkemesinde de "2 telsizin gerekli mercilerden izin almadan kullanılması" suçlamasıyla yargılanmıştı. A.S, bu davadan 3 yıl boyunca sükunu koruyacağı şartıyla 30 bin liralık kefaletle serbest bırakılmıştı.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    1 AYMIyok artık bari çay içirip gonderseydiniz aynı şeyi bir türk yapıp yakalansa bir daha ülkesini göremez
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 1 yıl önce Şikayet Et
    Askerlerimiz çalınmış adalarımızı almak için hazırda beklemeli, en ufak saldırıda direk 12 mil içinde kalan bütün çalınmış adalarımız geri alınmalıdır Kıbrısın tamamı dahil. yüzlerce Kara konuşlu Atmaca füze bataryası Yunan tarafına bakacak şekilde konuşlandırılmalı, ilk kıvılcımda bu Atmaca bataryaları Yunanistan'ın askeri havalimanlarını ve hava savunma sistemlerini füze yağmuruna tutmalı, ondan sonrası kolay.. Büyümez isek küçülürüz, bunun tersi fizik kurallarına aykırı. Devletin dini İslam'dır ibaresi de gelirse daha da bereketleniriz, böylece meclisde ki kripto kravatlı Sabetay-Ermeni-Rum teröristleri deşifre olacak.
    Cevapla
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    vurun Kardesim ne hapsi yaaaa
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi