Fransa bir camiyi daha kapatıyor

Son 2 yılda 23 camiyi kapatan Fransa yönetimi, imamına radikalcilik isnat ettiği bir caminin daha kapatılacağını duyurdu.

Fransa bir camiyi daha kapatıyor
Fransa bir camiyi daha kapatıyor
GİRİŞ 28.09.2022 21:36 GÜNCELLEME 28.09.2022 21:37
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

BFMTV ve Le Figaro’nun haberine göre, İçişleri Bakanlığı, Bas-Rhin bölgesindeki Obernai Camisi'nin kapatılması prosedürünü başlattı. İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Twitter hesabından Le Figaro haberini, “İslami ayrılıkçılığa karşı mücadele Cumhurbaşkanı'nın talebiyle sürüyor” ifadeleriyle paylaştı. Darmanin, “Son 2 yılda, 23 ayrılıkçı ibadethane kapatıldı” ifadesini kullandı.

Bakanlık, caminin imamını, radikal tebliğ faaliyetlerinde bulunmak, Fransız toplumuna karşı düşmanca tavır almak, Cumhuriyet değerlerine karşı provokatif yorumlarda bulunmak gibi eylemlerle suçluyor.

PARİS YÖNETİMİNE "MÜSLÜMANLARI ÖTEKİLEŞTİRDİĞİ" ELEŞTİRİSİ

Fransa'da denetim yapılan 99 camiden 23'ü kapatılmış, bir kısmı hakkında da kapatılması için yasal süreç başlatılmıştı. Paris yönetimi, Müslümanları hedef aldığı ve ötekileştirdiği gerekçesiyle Birleşmiş Milletler (BM) başta olmak üzere uluslararası toplum ile sivil toplum kuruluşları ve insan hakları örgütlerince eleştiriliyor.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 7
  • seyfi 1 yıl önce Şikayet Et
    biz de kiliseleri restoran edelim UYANİN ARTİK UYANİN bunlar savaş ın ayak sesleri
    Cevapla
  • yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    tabi fetö gibi size hizmet etselerdi bağrınıza basardınız
    Cevapla
  • yorumcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bravo çok güzel bir tespit. Öncelikle Paris hükümetinin İslam dinini sürekli gündemde tutmakla reklamını yapmış oluyor ve böylece meraklı Fransızların İslam'a girmelerine sevep oluyor. İkincisi, Fransada Muhammed adında ayda en az 100 çocuk doğuyor.
    Cevapla
  • xxx 1 yıl önce Şikayet Et
    islamiyet fransadan bir kez daha yayılacak
    Cevapla
  • Kutahyali 1 yıl önce Şikayet Et
    Vay gavurun tohumları yanınıza kalmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim