ABD duyurdu: İran'a ait İHA düşürüldü!

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanlığı, Erbil'e yönelen İran'a ait bir insansız hava aracının düşürüldüğünü açıkladı.

ABD duyurdu: İran'a ait İHA düşürüldü!
ABD duyurdu: İran'a ait İHA düşürüldü!
GİRİŞ 28.09.2022 22:18 GÜNCELLEME 28.09.2022 22:18
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanlığından İran'ın, Irak'ın kuzeyine saldırısı ve düşürülen İHA'ya dair yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Saat 14.10'da ABD güçleri Erbil'e yönelen İran'a ait insanız hava aracını düşürdü." ifadeleri kullanılırken, bu İHA'nın ayrıca ABD Merkez Kuvvetlerine yönelik risk oluşturduğu kaydedildi.

Öte yandan açıklamada, İran Devrim Muhafızları'nın Irak'ın Erbil kentine saldırısı kınandı.

Açıklamada, bu tür saldırıların bölgenin güvenlik ve istikrarını hedef aldığı vurgulandı.

İran, Irak'ın kuzeyindeki Komele, İKDP ve PAK örgütlerine ait karargahlara füze ve insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenlemiş, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Sağlık Bakanı Saman Berzenci, İran'ın saldırısında 7 kişinin öldüğünü, 24 kişinin yaralandığını bildirmişti.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • hHüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen kimsin ??? Dünyadan Haberin YOK veya İranlısın.
    Cevapla
  • hHüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    hHüseyin Yalaaaaaaaaaaan, YALAN.
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    ermeniler yardim etsin ermeniler ile bir olup bize savas acmak isteyen bunlar degil mi usa gibi pkk terøre destek veren bunlar degil mi
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Ikdp pak ikby sdg pyd ypg pejak tak pkk terör örgütleri her yil yeni isim hasdi sabi hizbullah deas iran terör örgütleri
    Cevapla
  • Ülküdaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Başta abd ve kudüs işgalcisi siyonist devlet ile onların DOST VE MÜTTEFİKLERİNİN rejimlerini İran İslam Cumhuriyeti yok edecek inşallah, Allahın izni ile.
    Cevapla
  • Urfali 1 yıl önce Şikayet Et
    İran İslam devleti mi sen onu İslam devleti sanıyorsun? İran Müslüman ülkeler arasına sokulmuş kuzu postu giymiş bir çakaldan başka birşey değil
    Cevapla
  • Filistin 1 yıl önce Şikayet Et
    Ermenistan in arkasında duran İran mi .Amerika ve İran asla savasmaz çünkü zihniyetleri aynı
    Cevapla
  • Keriz olma 1 yıl önce Şikayet Et
    İran kadar İslam'a zarar veren bir ülke var mı, ya kör cahilsin, yada onlardansin, Rabbim şerlerinden korusun. En başta şunu düşün hangi İslam devrimcisi Fransa'dan özel uçakla ülkesine gönderilir? Cevap İran. Sadık bir finolari olmasa bunu yaparlar miydi? Cevap: saçmalama tabiki yapmazlar. İslam düşmanları İran'ın çıban başı gibi bizim önümüze çıkacağını bilir. Ha birde, sozde siyonizm düsmani ama bir siyonist hakladiklarini daha gören olmadı, olmayacakta çünku sahte düşman gizli dost onlar koçum.
    Cevapla
  • Ene 1 yıl önce Şikayet Et
    İRAN FİTNE CUMHURİYETİ DESENİZ DAHA UYGUN Olur..
    Cevapla
  • İrfan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen öyle san ,1948 den beri iran ne zaman bir kez olsun israil veya çıkarlarına saldırmış. Onlar birbirinin gerçek dostudur. Bkz : tarih kitapları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!