Papa Franciscus: Rusya-Ukrayna savaşı değil, dünya savaşı

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, bir savaş yaşandığını ve bunun sadece Rusya-Ukrayna savaşı olarak düşünmenin hata olduğunu, bunun bir dünya savaşı olduğunu söyledi.

Papa Franciscus: Rusya-Ukrayna savaşı değil, dünya savaşı
Papa Franciscus: Rusya-Ukrayna savaşı değil, dünya savaşı
GİRİŞ 29.09.2022 03:54 GÜNCELLEME 29.09.2022 03:54
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Vatikan'a yakın haber sitelerinde yer alan habere göre, Papa, 15 Eylül'de Kazakistan'a yaptığı ziyaret sırasında bazı Cizvit rahiplerle de bir araya geldi.

Papa Franciscus’un bu ziyaret sırasında Cizvit yayın organı Civilta Cattolica'ya demeç verdi ve burada bu görüşme sırasında, devam eden Rusya-Ukrayna savaşına değindi.

"UKRAYNA ZİYARETİ ŞU AŞAMADA GÜNDEMDE DEĞİL"

Katoliklerin ruhani lideri, "Devam etmekte olan bir savaş var. Bence bunu iyilerin ve kötülerin yer aldığı bir kovboy filmi gibi düşünmenin bir hata olduğuna inanıyorum. Aynı zamanda bunun Rusya ile Ukrayna arasındaki bir savaş olduğunu düşünmek de bir hatadır, o kadar. Hayır, bu bir dünya savaşıdır" dedi.

Papa, daha önce gerçekleştirebileceğini açıkladığı Ukrayna ziyaretinin şu aşamada gündemde olmadığını da vurguladı.

Papa Franciscus ayrıca, Kazakistan’dayken kendisine bazı Ukraynalı davetlilerin geldiğini, bunlardan birinin Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin esir değişiminden sorumlu askeri yetkilisi olduğunu ve bu kişinin 300 kişilik esir listesi vererek bir şeyler yapılıp yapılamayacağını sorduğunu anlattı. Papa, bunun üzerine kendisinin de doğrudan Rus elçisine bu konuyu aktardığını söyledi.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 22
  • ErenDerdiçok 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünya barışı için atılacak her adımı destekliyoruz sevindirici gelişme Dünyamızın çeşitli coğrafyalarında üst düzey gerilim hakim başka yaşam alanmız yok kutuplarda buzul erimesi hız kazandı salgınlar kıtlık dolayısıyla insan ölümleri canlılarda ölüyor iklim değişimi gözlerönünde bu Dünya hepimizin tüm canlıların yaşamını sürdürdüğü bu özelliklere sahip evrende naddie bir gezegendir benzer gelişmeleri diliyoruz barış sevgi çerçevesinde.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Gavuroğlu gavurun papazı siyasi görüşe müdahale eder bizde bir din adamı konuşsa adı türkler irtica laiklik elden gidiyor der onların din adamları yani papazlar niye yobaz gerici olmuyor çünkü bu papazlar sübyan çocukların gerisini kullandıklarından dolayı laik ilerici oluyor galiba esas sapık yobaz papazlar kimse konuşamaz aforoz oluruz diye
    Cevapla
  • Gasap haydo 1 yıl önce Şikayet Et
    Gendiside kelimeleride hepsi boş beleş gıymeti hükmü yok
    Cevapla
  • Recep 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakin Burda Papaza Hak veriyorum bütün Dünya Ukrayinaya destek veriyor Rusya y’a cin ve Kuzey kore destek veriyor ve catisiyorlar nerye kadar zustieg bakam
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    papa mısın nesin Hak Din İslam'dır, kabul etmezsen çok yakında ebedi cehenneme gitme durumun var ölmeden evvel hep beraber müslüman olup kurtulun.
    Cevapla
  • Ümit 1 yıl önce Şikayet Et
    Söyleyin sonrada Türkiye'ye tâbi olsunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu