FETÖ bağlantılı Bakan Beisenaliev'e rüşvetten gözaltı

Kırgızistan'ın Eğitim ve Bilim Bakanı Almazbek Beisenaliev, rüşvet alırken suçüstü yakalandı. FETÖ bağlantılı Almazbek' gözaltına alınırken soruşturma sonucunda tüm detayların kamuoyu ile paylaşılacağı bilgisi verildi.

FETÖ bağlantılı Bakan Beisenaliev'e rüşvetten gözaltı
FETÖ bağlantılı Bakan Beisenaliev'e rüşvetten gözaltı
GİRİŞ 29.09.2022 22:53 GÜNCELLEME 29.09.2022 22:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kırgızistan'ın FETÖ bağlantılı Eğitim ve Bilim Bakanı Almazbek Beisenaliev, rüşvet alırken suçüstü yakalandı.

Kırgızistan İçişleri Bakanlığı rüşvet operasyonuna ilişkin açıklama yaptı. Beisenaliev'in gözaltına alındığı duyuruldu.

FETÖ'cü Eğitim Bakanı'nın yabancı öğrencileri üniversitelere kaydettirmek için 110 bin dolar rüşvet aldığı ifade edildi.

Beisenaliev, 2020-2021 yıllarında 6 ay Eğitim ve Bilim Bakanı görevi yaptıktan sonra Kırgızistan’ın Bern Büyükelçisi ve sonrasında Birleşmiş Milletlerin Cenevre Ofisinde Kırgızistan Daimi Temsilcisi görevlerini yürütmüş, şubat ayında da yeniden Eğitim ve Bilim Bakanı olarak atanmıştı.

FETÖ okullarında görev yapmıştı

Türkiye FETÖ bağlantılı Beisenaliev’in bakanlığa atanmasının ardından duyduğu rahatsızlığı diplomatik kanallardan ilgili makamlara duyurdu.

FETÖ’nün Türkiye, Kırgızistan ve Afrika’daki okullarında görev yapan Beisenaliev, yine örgütün ülkedeki Ala Dağ Üniversitesi’nde rektör yardımcılığı yaptı.

Pensilvanya’da birçok kez FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’le görüşen Beisenaliev, ABD’deki üniversitelerde ve düşünce kuruluşlarında "Fetullah Gülen'in eğitim hakkındaki görüşleri" başlıklı seminerler de verdi.

Beisenaliev, teröristbaşı Fetullah Gülen hakkında övgü dolu açıklamalar da yapmıştı. 

KAYNAK: TRTHABER
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Süleyman BENLİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Soyları kurusun,evlerine ateşler düşsün,it sürüleri...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi