KKTC: Türkiye ile misliyle karşılık vereceğiz

KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, "Rumların, ABD'nin silah ambargosunu kaldırmasının ardından yapacakları silahlanma faaliyetlerine, ana vatan Türkiye ile birlikte misliyle karşılık vereceğiz." ifadelerini kullandı.

KKTC: Türkiye ile misliyle karşılık vereceğiz
KKTC: Türkiye ile misliyle karşılık vereceğiz
GİRİŞ 30.09.2022 20:59 GÜNCELLEME 30.09.2022 20:59
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Rumların, Kıbrıs Türklerini, 16 Ağustos 1960'ta kurulun ortaklık cumhuriyetinden 1963'te silah zoruyla atarak gasbettikleri "Kıbrıs Cumhuriyeti"nin kuruluş yıl dönümünü, ABD'nin Kıbrıs Rum kesimine silah ambargosunu resmen kaldırdığı güne de denk gelen 1 Ekim'de sözde "bağımsızlık günü" adıyla kutlamaya hazırlandığını belirtti.

Rum yönetiminin, ortak cumhuriyetin kuruluş tarihini, iki eşit egemen halkın ortaklığını yansıttığından 16 Ağustos’u kuruluş günü kabul etmeyerek 1 Ekim tarihini uydurduğunu kaydeden Ertuğruloğlu, "Rum yönetimi, her zaman yaptığı gibi tarihi gerçekleri çarpıtıyor. Ne kadar çırpınsalar da Ada'daki tarihi gerçekleri değiştiremezler." ifadelerini kullandı.

Ertuğruloğlu, "Güney Lefkoşa'da yarın düzenlenecek sahte bağımsızlık günü törenine Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos ve Yunanistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Konstantinos Floros'ın da katılıyor olması iki ülkenin askeri alanda bütünleşme ve silahlanma politikalarının bir göstergesidir. Kıbrıs Türk halkına karşı öteden beri insan haklarına, hukuka ve adalete aykırı tutum sürdüren; Kıbrıs Türklerine toplu katliamlar yapan ve egemenliğini Kıbrıs'ın tamamına yayma politikasını sürdüren Rum yönetimi, ağır silahlanma faaliyetleriyle Kıbrıs Adası ve bölgemizde istikrarı tehdit eden yegane unsurdur." değerlendirmesinde bulundu.

Rum yönetiminin, Ada'yı yıllardır silah deposu haline getirdiğini kaydeden Ertuğruloğlu, ABD'nin silah ambargosunu kaldırması ile Rumların daha çok silah yığınağı yapacağını da belirtti.

Ertuğruloğlu, bir sür önce papazlara atış talimi yaptıran Rum Savunma Bakanlığının, bu kez de Rum milletvekillerine atış talimi yaptırdığı görüntülerin kamuoyuna yansıdığını anımsatarak, tüm bu kışkırtıcı ve gerginliği artırıcı faaliyetlerin hedefinin Kıbrıs Türkleri olduğunun altını çizdi.

"Silahlanma faaliyetlerine, ana vatan Türkiye ile birlikte misliyle karşılık vereceğiz"

Bakan Ertuğruloğlu, şöyle devam etti:

"Rum tarafını, bir kez daha, gerginliği artırıcı faaliyetlerden uzak durmaya, silahlanmalarının geçmişte Ada'yı kan gölü haline getirdiğini ve sonuçları ile karşı karşıya kaldığını hatırlatarak aklıselime davet ediyoruz. Güney Kıbrıs'ın artan silahlanma faaliyetleri Anavatan Türkiye'nin etkin ve fiili garantisinin hayati derecede önemini ve vazgeçilmezliğini bir kez daha ortaya koyuyor. Kıbrıs'ta ve bölgedeki hak ve çıkarlarımızı tek dayanağımız ana vatan Türkiye ile savunacağız ve birlikte gerekli tüm önlemleri almaktan çekinmeyeceğiz. Rumların, ABD'nin silah ambargosunu kaldırmasının ardından yapacakları silahlanma faaliyetlerine, ana vatan Türkiye ile birlikte misliyle karşılık vereceğiz."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    kendini savunmak icin guclu silahlar konacak hepsini niyeti belli usa var ise yakinda bir seytanlik pesinde kesin yine
    Cevapla
  • Rıfkı baba 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizde halkınıza atış talimatı yaptırın, herkes öğrensin ateş etneyi, ders koyun okullara, rumların yaptıklarını küçük çocuklar a derste anlatın, kandırmasınlar, oyunla, internet le
    Cevapla
  • dostt birr 1 yıl önce Şikayet Et
    valla bacak kadar kibris rumuna karşi silahlanma yanlış derim.ha düşmanını küçük gören yenilirmiş dogru laf ama her şey doları hoplatiyor.18 liralim dolar kırksekiz e çıkar buda yağa suya una zam derim..Turkiye gaza gelip şu sıralar dışarıdan silah almasın tekrar söylüyorum almasın.bunlar bilinçli komplo ekonomi bozucu sitratejik savaş yapıyorlar..yani diger yatırımları ve ekonomiyi durdurma...yapılacak olan şey savunma ve sitratejidir.yani saldıri olursa git dört ucakla rum semalarinda gez ingiliz bataryalarını vur gel savaş biter.. yok bitmezse adayi komple işgal et geç git.
    Cevapla
  • Yaşar Özel 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar yürekten çağırma beni Bir gece ansızın gelebilirim
    Cevapla
  • ANTİ SOSYAL 1 yıl önce Şikayet Et
    AYŞE'Yİ TATiLE ÇIKARTMAK MI İSTİYORSUNUZ.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı