Bulgaristan'da seçim: İlk kez elektronik oylama gerçekleştiriliyor

Bulgaristan'da bugün gerçekleştirilen erken genel seçim için, Edirne'de yaşayan çifte vatandaşlar oy kullanmak için sandığa gitti.

Bulgaristan'da seçim: İlk kez elektronik oylama gerçekleştiriliyor
Bulgaristan'da seçim: İlk kez elektronik oylama gerçekleştiriliyor
GİRİŞ 02.10.2022 09:33 GÜNCELLEME 02.10.2022 09:33

Bulgaristan'da 4 Nisan, 11 Temmuz ve 14 Kasım 2021'de yapılan üç genel seçime rağmen, hükümetin kurulamaması nedeniyle bugün tekrar sandığa giden Edirne'de yaşayan çifte vatandaşlık hakkına sahip seçmenler, Bulgaristan Başkonsolosluğu, 75. Yıl İlkokulu ve Keşan'da kurulan sandıklarda oy kullandı.

Bu akşam saat 20.00’ye kadar sürecek oylamada Edirne'de bir ilke imza atıldı. Edirne'de kurulan sandıklarda bu yıl ilk kez elektronik oylama gerçekleştiriliyor. Seçmenler makineye dokunarak oy kullanıyor.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!