Türkiye-ABD arasında dikkat çeken temas: Çarpıcı F-16 detayı!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile İstanbul'da bir araya geldi. Görüşmede, F-16 konusunda sürecin tamamlanmasının iki ülkenin stratejik çıkarlarına hizmet edeceğine vurgu yapıldı.

GİRİŞ 03.10.2022 06:24 GÜNCELLEME 03.10.2022 09:45
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanlığı Mabeyn Köşkü'nde Kalın ve Sullivan arasında gerçekleşen görüşmede, Türkiye-ABD ikili siyasi ve ekonomik ilişkileri, savunma sanayi alanındaki iş birliği alanları, Ukrayna savaşı, İsveç-Finlandiya'nın NATO üyelik süreçleri, Ege ve Akdeniz ile Güney Kafkasya'daki gelişmeler dahil bölgesel konular değerlendirildi.

DİKKAT ÇEKEN F-16 DETAYI!

Stratejik Mekanizmanın hayata geçmesi ile birlikte ortak çıkarlar temelinde iş birliği alanlarının artması beklentisi dile getirildi.

F-16 konusunda sürecin tamamlanmasının iki ülkenin stratejik çıkarlarına hizmet edeceğine vurgu yapıldı.

"YUNANİSTAN'IN HUKUKA AYKIRI EYLEMLERİNİN KABUL EDİLEMEZ"

Türkiye'nin NATO'daki kilit rolüne vurgu yapılan görüşmede, müttefiklerin ortak güvenlik risklerine ve tüm terör tehditlerine karşı uyum ve dayanışma içerisinde hareket etmesi gerektiğinin altı çizildi.

Ege ve Akdeniz konularında Türkiye'nin hak ve çıkarlarını korumakta tereddüt göstermeyeceği vurgulanırken, Yunanistan'ın uluslararası hukuka aykırı ve agresif eylemlerinin kabul edilemez olduğu belirtildi.

Küresel güvenlik ve istikrarı tehdit eden Ukrayna Savaşı'nın uluslararası hukuk temelinde bir an önce sona ermesi için diplomatik çabalara ağırlık verilmesinin önemine işaret edildi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 90
  • 80 M. 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD den bize bu saatten sonra hayır gelmez onları incirlikten de çıkartalım bize zaten bir faydaları yok buyursunlar çıkmaları için refarandum dahi yapalım
    Cevapla
  • 80 M. 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar İngiltere den taypon alalım ABD f15 ve F16 dan da daha iyi bence bizim işimize blok 70 viper den daha iyi yarar
    Cevapla
  • Rasim colban 1 yıl önce Şikayet Et
    Amarika uçakları vermez belliki turkiyeyi kaybetmis kendisine hayrı yok türkiye uluslararası mahkemeye yüklü tazminatı açması uygun olur hiç olmasa rezil olur.
    Cevapla
  • Yiğido 1 yıl önce Şikayet Et
    YALVARMAYA GEREK YOK KESİN RESTİ ÇEKİN ARTIK YA F 35 LERİN PARASINI VERSİNLER YADA YERİNE F16 VERSİNLERrr
    Cevapla
  • İsmail kurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet yani son sözden bir öncekini söylemek gerekir
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye nin düşdüğü duruma bak. Sözde Nato üyesiyiz adamlar pkk/pyd teror örğütune silah veriyor o silah askerimizi öldürüyor,yunan a rum a sana karşı silah veriyor,parasıni ödedigimiz ucakları vermiyor,paramızıda vermiyor ve biz böyle bir eli sıkıyorda sıkıyoruz ,eğildikce eğilip ,yalvarıp duruyoruz düşdüğümüz durum bu
    Cevapla
  • Halil Altintaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Seni başa getirelim. Uçakları veya dolar alacsklarımızı alır gelirsin.. Milli konularda bari Milli olun be.
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimsenin yalvardığı yok…! Bu bir politika vermeyeceğini bizde biliyoruz sadece usulüne göre hareket ediyoruz…! Yalvaran kim ? Yukarıdaki fotoğrafta eli cebinde konuşan kim? Yalvarma görmek istiyorsan rezillik istiyorsan 2002 öncesi Türkiye ye bak…!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye ile üç ülke arasında tarihi anlaşma! 'Bu proje İsrail'in projesini kesiyor...'
Çocuklara armağan edilen ilk bayram TBMM arşivinde