Avusturya Cumhurbaşkanı: Türkiye açlık krizini önledi

Avusturya Cumhurbaşkanı Bellen, tahıl krizinin aşılması için Türkiye'nin çok önemli işlere imza attığını belirterek, "Sevkiyat yapılamasaydı Afrika ve Orta Doğu'da açlık kriziyle karşı karşıya kalınırdı" dedi.

Avusturya Cumhurbaşkanı: Türkiye açlık krizini önledi
Avusturya Cumhurbaşkanı: Türkiye açlık krizini önledi
GİRİŞ 04.10.2022 15:20 GÜNCELLEME 04.10.2022 15:21
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Avusturya'da pazar günü cumhurbaşkanlığı seçimi düzenlenecek.

Seçim öncesi, anketlerde favori olarak gösterilen Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen, TRT Haber'in sorularını yanıtladı.

Bellen, Birleşmiş Miletler Genel Kurulu'nun yapıldığı New York'ta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türk Evi'nde yaptığı görüşmenin detaylarına değindi; Türkiye'nin, Rusya-Ukrayna savaşındaki ara buluculuk rolüne vurgu yaptı.

Avusturya Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmelerinde iki önemli konuda adım atıldığını söyledi.

Bellen, "Türkiye, bu krizde çok önemli işlere imza attı. Şayet Ukrayna veya Rusya tahıllarının Karadeniz üzerinde sevkiyatı yapılamasaydı, dünyanın farklı yerlerinde, bilhassa Afrika'da ve Orta Doğu'da açlık kriziyle karşı karşıya kalınırdı. Bu da Türkiye'nin ara buluculuğu ve Erdoğan'ın Gutterres ile birlikte girişimleri sayesinde oldu." dedi.

EFES'TEKİ KAZILAR VE NATO TATBİKATLARI

Avusturya Cumhurbaşkanı, Efes kazılarına devam edilmesinden ve Türkiye’nin, Avusturya’nın NATO askeri tatbikatlarında yer almasına onay vermesinden memnuniyet duyduğunu dile getirdi:

"Efes'teki kazılara tekrar devam ediyoruz. Bu, sizin için belki çok basit bir konu gibi gelebilir ama biz Avusturyalılar için çok önem arz ediyor. 125 yılı aşkındır orada kazı yapıyoruz. İkincisi de Türkiye, NATO'nun barış için askeri tatbikatlarında yer almasına onay verdi. Bu, Avusturya için çok önemli."

AVRUPA'NIN ENERJİ GÜNDEMİ

Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen, Avrupa'da yaşanan enerji krizine de değindi; şu ifadeleri kullandı:

"İnancıma göre, bu kışı gaz sorununa fazla takılmadan atlatabiliriz. Esasında 2 sorunumuz var: Gaz ve enerji alanında hem rezerv sorunu hem fiyat sıkıntısı. Bu sadece evini ısıtmak isteyenleri değil, işletmeleri de etkiliyor. Örneğin, esnaf, ürünlere fiyat artışı yaparak yansıtacak."

Bellen, Avrupa'nın Rus gazına olan bağımlılığından kurtulması gerektiğini ifade etti.

Avusturya-Türkiye ilişkilerinin dostane bir şekilde geliştiğine işaret eden Alexander Van der Bellen, pazar günü yapılacak seçimde Türk kökenli Avusturya vatandaşlarının oylarına talip olduğunu da söyledi. 

KAYNAK: TRT HABER
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Seçim içinmi değilmi bilmem ama buzamana kadar böyle Türkiyeye karşı hiç Positiv konuşulmadı Buda kiymeti bilinmesede Cumhurbaşkanı Erdoğanın emeği en azından bi sezon daha Türkiyenin başında kalırsa Avrupa Türkiye aracığıyla Enerji alacak bence
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Avusturya türkiye ve islam düsmani tüm iliskiler kesilmeli düsmanin ekmegine yag sürülmemeli avusturya nazi zihniyetin dogum yeri ve hala nüfusunda nazi tasimakta polis yabanci lari korumuyor arabana evine bahcene zarar veriliyor yakiliyor polis dosyalari yok ediyor adalet yok denecek kadar az is vermezler ev vermezler her yerde haksiz yere yaptirim uygularlar avusturya almanya hollanda danimarka ülkeleri haydut fasist barbar ülkeler can ve mal güvenligi yok ölen türkiye vatandaslarina otopsi yapilmali cünkü cinayete kurban gidiyorlar
    Cevapla
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Avusturyada secimler var turklerin oylarina almakicin cabaliyor insallah ben yanilirim genelde avusturya turkiyeye karsi fasisttir bakalim secimlerden sonra boyle pozitiflik devam edermi insallah gorecegiz tekyuzlumu ikiyuzlumu gorecegiz hep turkiye dusmanligi yapiyordu avusturya bu neyapacak acaba
    Cevapla
  • Kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne Afrikalı si sizin aç karnınızı doyurdu keşke buna izin vermeseydi Reis
    Cevapla
  • erkan 1 yıl önce Şikayet Et
    efes ten artık ne gibi çıkarları varsa özellikle bunu vurgulamış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin hamlesi dengeleri değiştirecek! Dünya denklemi açısından yeni bir milat
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu