Evangelos Apostolakis'ten Yunanistan'a Türkiye uyarısı: Savaş en fazla 4 gün sürer

Yunanistan'ın Eski Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Evangelos Apostolakis, Türkiye konusunda uyarıda bulunarak, olası bir savaş senaryosunda çatışmanın en fazla 3-4 gün sürebileceğini ifade etti.

Evangelos Apostolakis'ten Yunanistan'a Türkiye uyarısı: Savaş en fazla 4 gün sürer
Evangelos Apostolakis'ten Yunanistan'a Türkiye uyarısı: Savaş en fazla 4 gün sürer
GİRİŞ 04.10.2022 11:41 GÜNCELLEME 04.10.2022 12:01
Bu Habere 154 Yorum Yapılmış

Yunanistan'ın Eski Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Evangelos Apostolakis katıldığı bir programda Yunanistan ile Türkiye arasındaki durumu değerlendirdi.

Apostolakis, Türkiye ile Yunanistan’ın karşı karşıya gelme durumunda savaşın 3-4 günden fazla sürmeyeceğini söylerken, "Askeri bir çatışma başlarsa, savaşın ne yöne gideceğini kontrol etmek kolay olmaz ve çatışmalar kısa bir sürede bölgenin geneline yayılabilir. Bu kontrol altına almaya çalıştığınız ama başaramadığınız bir yangın gibi olur” yorumunu yaptı.

YUNAN ORDUSU İTİRAFI

Yunan Silahlı Kuvvetleri'nin ise Yunan basınında ifade edildiği gibi "mükemmel" olmadığının altını çizen Apostolakis, Silahlı Kuvvetler'in durumunu "iyi" olarak değerlendirdi. Apostolakis, "Tipik sorunlar var. Personel mükemmel. Silahlı Kuvvetler'in gücü ile karşılık verme kabiliyeti oldukça ciddi. Fırkateynler ilerleyen zamanlarda güçlenecek. Ancak yalnızca tek bir silah sistemi oyunu tamamen değiştiremez. Dengeyi güçlendirir" dedi.

Türkiye ile ilgili de yorum yapan Apostolakis, "Türkler baskılarla bir araya gelmezler. Her şeyi tartarak hareket ederler" sözlerine yer verdi.

Türkiye'nin askeri güç kullanmak ve askeri eylemlerde bulunmak istemediğinin altını çizen Apostolakis, Ankara yönetiminin sorunları masada halletmek istediğini belirtti.

Evangelos Apostolakis, geçtiğimiz günlerde de Yunanistan'ı uyararak, "Erdoğan'ın 'oyun oynamıyoruz' sözlerini ciddiye almamız gerekiyor" sözlerine yer vermişti.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 154
  • Adem 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalandan konuşuyor, NATO ülkeleri bunlara ve guneyimizde ki Ermeni (pkk) devletine son teknoloji milyonlarca silah ve mühimmat verdiler, bunların yaptığı Türk milletini tuzağa düşürüp savaş açmasını sağlayarak aynı Osmanlı Devleti'nin son dönemlerinde ki gibi bütün NATO güçleriyle saldırıp ülkemizi işgal edilmesini sağlayacaklar
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Aklı başında yunanlarda var demekki
    Cevapla
  • Enes öz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir Kürt olarak.Yunanlar şunuda bilsin.biz halk olarak Türk vatandaşı olarak bizde kazma kürekle size saldırırız bunuda bilin.biz şanlı ünvanı almış bir Urfalıyız ölüme haxırız.Türkiye ye kim dokunursa 82 milyon asker var bunu bilin
    Cevapla
  • Turk 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz gurbetcileride hasaba katsinlar yunan avrupa tarafindanda darbe alir cunki ulke savasa girmisse bizde bulundugumuz ulkelerden boluk boluk gideriz.
    Cevapla
  • Adem 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkleri Avrupa'dan atmak için oyun oynuyorlar, Avrupa'da ki enerji sıkıntısını ve ekonomik çöküntü haberlerinin amacı da budur, çünkü Avrupa'da ki hiç bir ülkede ekonomik kriz ve enerji sıkıntısı yok hepsi uydurma, amaçları ülkemizi işgal etmek ve yolmak için uyduruyorlar
    Cevapla
  • Kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu yorumlarda dizilerden galeyana gelip atarlananlar acaba hayatlarında kaç savaş gördüler? 4 saatte bitiririz yok yunanı denize dökeriz. Kendinize gelin. Önünüzde Irak-Suriye Arap Baharı ve devrik liderler sonrası ülkelerin haline bir bakın. Savaş çığırtkanlığını bırakın. Gerekirse kendimizi savunuruz o ayrı.
    Cevapla
  • Enes öz 1 yıl önce Şikayet Et
    Benim dedelerim şanlı urfada savaştı ve şanlı ünvanı aldı.bir kürt olarak biz savaştan korkmayız kim Türkiyeye dokunursa 82 milyon hazırda bekliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!