Rusya ilhak etti! Ukrayna saldırıya geçti! O bölge hayalet kasabaya döndü

Ukrayna ordusunun Donetsk bölgesinde başlattığı karşı saldırı ile Rus güçlerinden geri alınan Liman şehrinde, çatışmalar nedenliye ağır hasar oluşurken şehir sakinlerine elektrik, su ve doğal gaz hizmeti verilemiyor.

Rusya ilhak etti! Ukrayna saldırıya geçti! O bölge hayalet kasabaya döndü
Rusya ilhak etti! Ukrayna saldırıya geçti! O bölge hayalet kasabaya döndü
GİRİŞ 05.10.2022 19:54 GÜNCELLEME 05.10.2022 20:00
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Ukrayna güçleri, 2 Ekim'de yaklaşık 4 ay boyunca Rus güçlerinin elinde kalan Donetsk bölgesinde yer alan ve stratejik öneme sahip Liman şehrinde yeniden kontrolü sağladı.

Şiddetli çatışmalara sahne olan şehrin görüntüleri, savaşın acı yüzünü gözler önüne seriyor

Köprülerin tahrip olması nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanırken, yol kenarlarında zaman zaman hasar görmüş askeri araçlara rastlanıyor.

Şehrin girişinde, Ukrayna güçlerince top atışlarıyla hedef alınan Rus güçlerine ait yanmış bir konvoy da yer alıyor.

BAZI RUS GÜÇLERİNİN CESETLERİ KALDIRILAMAMIŞ

Adının açıklanmasını istemeyen Ukrayna ordusundan bir yetkili, söz konusu konvoyda 10'dan fazla Rus gücünün öldürüldüğünü ve cenazelerin büyük bölümünün morga kaldırıldığını belirtti.

Mayınlı olabileceği korkusuyla dokunulmayan 2 Rus askerinin cesedi ise yolun dışında duruyor. Vurulan konvoydan geriye kalan yanan araçlar, miğferler ve Rus güçlerine ait askeri üniformalar göze çarpıyor.

Şehre girdikten sonra çatışmaların etkisi daha da belirgin hale gelirken, birçok yapının yıkılmış veya yanmış olması dikkati çekiyor.

Polis, her ne kadar kontrol tam olarak sağlansa da bölgede çok sayıda mayın ve bubi tuzağı olduğunu, temizlemenin uzun zaman alacağını dile getirdi.

ELEKTRİK, SU VE DOĞAL GAZ HİZMETİ VERİLEMİYOR

Şehir sakinlerinin içinde bulunduğu durum ise savaşın acı yüzünü bir kez daha ortaya koyuyor.

Çoğunluğu yaşlılardan oluşan ve Rus güçlerinin kontrolündeyken de şehirde kalan Ukraynalılar, zor şartlar atlında hayata tutunmaya çalışıyor.

Liman'da elektrik, su ve doğal gaz hizmetleri verilemiyor. Dükkanların tamamının kapalı olduğu şehrin sakinleri, gıda yardımı almak için uzun kuyruklar oluşturuyor.

Halka yardım kuruluşlarınca gönderilen gıda kolileri dağıtılırken, Ukrayna ordusuna bağlı sağlık ekipleri de ilaç dağıtımı yapıyor.

"KIŞ GELİYOR AMA BİZ NE YAPACAĞIMIZI BİLEMİYORUZ"

Şehir merkezinde dağıtılan yardımı alan 85 yaşındaki Nadya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaların çok soğuk olduğunu ve bunun kendilerini zorladığını söyledi.

Nadya, evlerde elektrik, su ve doğal gaz olmadığını ve kış aylarının gelmesinin kendilerini daha fazla düşündürdüğünü dile getirerek, "Kış geliyor ama biz ne yapacağımızı bilemiyoruz. Herkes gitti, biz burada 4 kişi kaldık. Soğuk oluyor. Isıtma olur mu olmaz mı, elektrik olur mu olmaz mı belli değil." ifadelerini kullandı.

YEM FABRİKASINDA RUSLARA AİT YANMIŞ TANK VE ZIRHLI ARAÇLAR

Şehirde yer alan ve Rus güçlerince kullanılamaz hale gelen askeri araçların konulduğu bir yem fabrikası da basın mensuplarına açıldı. Burada çok sayıda Rus güçlerine ait yanmış tank ve zırhlı araç olması dikkati çekti.

Yem fabrikasında, Ukrayna güçlerince vurulduğunu söylenen Rusya'ya ait bir adet Su-34 enkazının da yer aldığı görüldü.

RUSYA'NIN İLHAK ETTİĞİ YERLER ARASINDAYDI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinin Rusya tarafından ilhak edilmesine yönelik belgeleri 30 Eylül'de imzalamıştı.

Liman şehri de Rusya'nın ilhak ettiği bölgeler arasında yer alıyordu. Ukrayna ordusu, Rusya'nın ilhak kararından sonra bu şehri geri almıştı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • numan 1 yıl önce Şikayet Et
    cumhuruiyet rusyası, çarlık rus topraklarına dönmek istiyor
    Cevapla
  • Ali aydın 1 yıl önce Şikayet Et
    en akıllı iş rusya krımıda terk edip herkes kendi sınırlarında kalsın sonra biz bu haltı neden yaptık diye önce ukrayna bir düşünsün
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli Kadır Mısıroğlunun Rusya hakkında tesbitleri var. Eğer Dünya Ukrayna savaşında Rusyanın karşısında durmaz ise sıranın Kardeş Orta Asya Türk Cumhuriyetleri ve Azerbaycana geleceğini söylüyor. 100 yıl öncede bolşevikler aynısı yapmış önce Kafkaslara ve Orta Asyaya hürriyet vermiş daha sonra toptan işgal etmiş. Yerinde ve doğru bir tespit.
    Cevapla
  • Fevzi cirakoglu 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiç kimse Rusya'nın savaşı kazanacağını beklemesin.Bütün dünya ile savaş olmaz.Hitler de aynısını yaptı .Sonu malum .
    Cevapla
  • bera 1 yıl önce Şikayet Et
    Benim düşüncem rusya geri çekilip oraları boşaltıp nükleer kullana bilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti