ABD istihbarat raporu: Dugina suikastının arkasında Ukrayna var

ABD istihbarat raporunda, Rus siyaset bilimci Aleksandır Dugin'in kızı Daria Dugina'nın hayatını kaybettiği suikastın arkasında Ukrayna'nın olduğu öne sürüldü.

GİRİŞ 06.10.2022 03:28 GÜNCELLEME 06.10.2022 13:10
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Rus siyaset bilimci Aleksandır Dugin'in 29 yaşındaki gazeteci kızı Daria Dugina'nın Ağustos'ta Moskova'da aracına bomba konularak öldürülmesi Rusya'yı ayağa kaldırmıştı.

Rusya suikasttan Ukrayna'yı sorumlu tutarken, Ukrayna hükümeti suçlamaları reddetmişti.

ABD istihbaratına göre; suikastta Ukrayna hükümeti unsurları rol oynadı. New York Times gazetesine konuşan kaynaklar, ABD'nin suikastla bir ilgisi olmadığını ve olayın ardından Ukrayna'ya tepki gösterdiğini de belirtti.

Suikastın Ukrayna hükümetinin hangi unsurları tarafından düzenlendiği konusundaysa bir bilgi verilmedi.

ABD istihbarat raporunda, Ukrayna içinde Rusya adına çalışan unsurlar olabileceği ifade edildi.

KAYNAK: HABER7
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 63
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD BU İŞTEN SIYRILMAYA ÇALIŞIYOR AMA DÜNYA BUNU YEMEZ çünkü ABD biliyor ki rusya eninde sonunda bunun intikamını alacak ABD de bu intikamı ABD yerine ukraynadan alınmasını istiyor AMA UNUTTUĞU ŞEY ABD ukraynayi desteklemeseydi ukrayna bu savaşa devam edemez ve bu suikastte olmazdı YANİ ABD kendi rolünü unutturmaya çalışıp ukraynayi öne atıyor
    Cevapla
  • Selami Nallar 1 yıl önce Şikayet Et
    Birileri ölüm oranlarından rahatsız, savaş harlasın istiyor. Insan ölümü abd ve dostları için hiç-bir şey ifade etmiyor. Mesele amaçlarına ulaşıp ulaşamadıkları!
    Cevapla
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bilmedigimiz birsey ortaya cikmis,vay be.Gaz borularini patlatanlarin falina bakiyim ......USA_ukranya_polanya .Yahudi medyasi ne yazarsa yazsin sakin inanmayin
    Cevapla
  • Türkoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    yamyam romalıların devamı abd imparatorluğudur! ukrayna abd den izinsiz böyle bir şey asla yapmaz. zaten ukrayna diye bir şey yok...zelensky diye bir abd ajanı var. aynı şey Yunanistan için geçerli.
    Cevapla
  • Gurbetci 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD kendisi yapmis camur at ortaligi karistir imtikam alsa 10 lerce savas
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı