Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi belli oldu

Türkiye'nin İsrail Büyüelçisi, Şakir Özkan Torunlar oldu. Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal BM Daimi Temsilciliği'ne, Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı AB Daimi Temsilciliği'ne, Levent Gümrükçü NATO Daimi Temsilciliği'ne atandı.

Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi belli oldu
Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi belli oldu
GİRİŞ 06.10.2022 14:01 GÜNCELLEME 06.10.2022 16:30
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı kararname ile; Türkiye'nin, İsrail Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar oldu. Torunlar, 2010-2014 yılları arasında Kudüs Başkonsolosu ve Filistin Büyükelçiliği görevini üstlenmişti.

Böylelikle Türkiye, 4 yıl aradan sonra Tel Aviv'e büyükelçi atamış oldu. Normalleşme adımları kapsamında İsrail de Türkiye'ye büyükelçi olarak Irit Lillian'ı atamıştı.

Şakir Özkan Torunlar kimdir ve kaç yaşındadır? Daha önce nerede çalıştı? Şakir Özkan Torunlar özgeçmişiŞakir Özkan Torunlar kimdir ve kaç yaşındadır? Daha önce nerede çalıştı? Özgeçmişi

Irit Lillian

ŞAKİR ÖZKAN TORUNLAR KİMDİR?

Şakir Özkan Torunlar, TED Ankara Koleji'ni bitirip ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden 1982 yılında mezun oldu. Dışişleri Bakanlığı'na 1983 yılında girdi. Çeşitli dış görevlerde bulundu. Ortadoğu Genel Müdür yardımcılığı ve Güvenlik İşleri Genel Müdür yardımcılığı görevlerini üstlendi. 2008-2010 yıllarında Bangladeş Büyükelçisi olup, 2010-2014 yılları arasında Kudüs Başkonsolosu olarak Filistin Büyükelçiliği görevini yaptı. 2014 yılı itibarıyla Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler (Güney Asya) Genel Müdürü. 17 Ocak 2017 - Mayıs 2021 tarihleri arasında Hindistan Büyükelçisi oldu. 2021 yılı itibarıyla Dış Politika Danışma Kurulu üyesidir. İngilizce ve Fransızca bilmektedir. Evli ve bir çocuk sahibidir.

Şakir Özkan Torunlar

DİĞER ATAMALAR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün gece büyükelçileri arayarak yeni görevlerini tebliğ etti.

Buna göre, Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal BM Daimi Temsilciliği'ne, Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı AB Daimi Temsilciliği'ne, Dışişleri Bakanlığı Amerika Müdürü Büyükelçi Levent Gümrükçü ise NATO Daimi Temsilcisi'ne getirildi.

Londra Büyükelçiliği'ne Bakan Çavuşoğlu'nun Özel Müşaviri Büyükelçi Koray Ertaş; Atina Büyükelçiliği’ne İkili Siyasi İşler ve Denizcilik-Havacılık-Hudut Genel Müdürü Büyükelçi Çağatay Erciyes; Lahey Büyükelçiliği'ne Dışişleri Bakanlığı Suriye Genel Müdürü Selçuk Ünal; Dakar Büyükelçiliği'ne Dışişleri Bakanlığı Batı ve Orta Afrika Genel Müdürü Büyükelçi Nur Sağman getirildi.

Türkiye'nin Lizbon Büyükelçiliğine Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Genel Müdürü Büyükelçi Murat Karagöz'ün, Amman Büyükelçiliği'ne Dışişleri Bakanlığı Suriye Genel Müdür Yardımcısı Erdem Ozan'ın, Vatikan Büyükelçiliği'ne de Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Ufuk Ulutaş'ın görevlendirilmesine karar verildi.

Podgoritsa Büyükelçiliği'ne Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler Denizcilik-Havacılık-Hudut Genel Müdür Yardımcısı Barış Kalkavan, Kanberra Büyükelçiliği'ne Dışişleri Bakanlığı Güney Asya Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Gezer, Cibuti Büyükelçiliği'ne İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik İşbirliği Teşkilatı ve Gelişen 8 Ülke Teşkilatı Genel Müdür Yardımcısı Cenk Uraz görevlendirildi.

Çavuşoğlu'nun tebliğ ettiği diğer isimler ve görev yerleri ise şöyle:

Luanda Büyükelçiliği'ne Ufuk Ekici, Gaboron Büyükelçiliği'ne Ahmet İdem Akay, Cakarta Büyükelçiliği'ne Talip Küçükcan, Lefkoşa Büyükelçiliği'ne Metin Feyzioğlu, Brazavil Büyükelçiliği'ne Mehmet Raif Karaca, Priştine Büyükelçiliği'ne Sabri Tunç Angılı, Abidjan Büyükelçiliği'ne Deniz Erdoğan Barım, Kigali Büyükelçiliği'ne Aslan Alper Yüksel, Mogadişu Büyükelçiliği'ne İbrahim Mete Yağlı, Duşanbe Büyükelçiliği'ne Umut Acar, Kampala Büyükelçiliği'ne Fatih Ak, Avrupa Konseyi Daimi Temsilciğine Nurdan Bayraktar Golder, Akra Büyükelçiliği'ne Hüseyin Güngör, Buenos Aires Büyükelçiliği'ne Ömür Budak, Ottava Büyükelçiliği'ne Esra Demir, Vilnius Büyükelçiliği'ne Görkem Barış Tantekin, Lima Büyükelçiliği'ne Serra Kaleli, Oslo Büyükelçiliği'ne Gülin Dinç, Addis Ababa Büyükelçiliği'ne Berk Baran, Valetta Büyükelçiliği'ne Erdeniz Şen, Lüksemburg Büyükelçiliği'ne Engin Yürür, Nur Sultan Büyükelçiliği'ne Mustafa Kapucu, Brazilya Büyükelçiliği'ne Halil İbrahim Akça, Muskat Büyükelçiliği'ne Muhammet Hekimoğlu, Tahran Büyükelçiliği'ne Hicabi Kırlangıç, Bükreş Büyükelçiliği'ne Özgür Kıvanç Altan, Kotonu Büyükelçiliği'ne Mesut Koç getirildi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 28
  • Ergün 1 yıl önce Şikayet Et
    birsey degismiycek, yunanistan savaş olursa bunlar ilk arkamizda bizi vurar.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ŞİMDİ SIRA İSRAİL'DE!!!! Libya ile yaptığımız anlaşmanın aynısını israil ile yapmalıyız bu durumda hem israil hemde turkiye için bu anlaşma çok faydalı olur!!! Büyükelçilerin ilk görevi bu olmalı israil ve Türkiye Akdeniz'de böyle bir anlaşma yaparsa çok karlı çıkar bu hem israil hemde Türkiye için tarihi fırsat HEM İSRAİL HEMDE TÜRKİYE BU FIRSATI KAÇIRMAMALI!!!!
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ümmet seninle gurur duyuyor!!!!
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Reise kayıtsız şartsız destek adına İsrail’e güzelleme yapanları nefretle kınıyorum
    Cevapla
  • Amin 1 yıl önce Şikayet Et
    İsrail'le normalleşme ümmete ihanettir İsrail zalimler için yaşasın cehennem
    Cevapla
  • Sabri 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi oradan burada Israil ve dini polemik yapma amacın toplumsal mühendislik yapmakmı sorarım? Yahudilerin dini kutsal kıtabı vardır! Israel devletin yeniden bir defa kurulacağı kutsal kitaplarda geçer! Kıyamet alametlerinden birisidir! Yüce yaradanın bir bildiği vardır! Bügün Israil AEGE ilim Bilim Savunma Sanayisi Tarım Bioteknoloji Tıp Start up konusunda ortadoğuda Lider ülke konumda T.C. ve Israil arasında iyi ilişkiler her iki ülkenin faydasınadır!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır