Kazakistan: Rus büyükelçi ile oldukça sert bir görüşme yapıldı

Kazakistan, Rus sözcü Mariya Zaharova'nın açıklamaları sonrası Dışişleri Bakanlığına çağrılan Rus büyükelçi ile oldukça sert bir görüşme yaptıklarını duyurdu.

Kazakistan: Rus büyükelçi ile oldukça sert bir görüşme yapıldı
Kazakistan: Rus büyükelçi ile oldukça sert bir görüşme yapıldı
GİRİŞ 06.10.2022 16:17 GÜNCELLEME 06.10.2022 16:17
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova’nın iki ülke arasındaki "eşit stratejik ortaklık ruhuna uymayan" açıklamaları nedeniyle Astana Büyükelçisi Aleksey Borodavkin ile oldukça sert bir görüşme yapıldığını açıkladı.

Kazakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, dün Rus büyükelçinin önemli bir görüşme için Bakanlığa çağrıldığı belirtildi.

Açıklamada, “Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Resmi Temsilcisi Zaharova’nın eşit stratejik ortaklık ruhuna uymayan açıklamasını görüştük. Görüşme oldukça sertti.” ifadeleri kullanıldı.

OLAY

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Kazakistan’da bir YouTube kanalına “Rusları şimdi ne kadar çok öldürürsek çocuklarımız, onları o kadar az öldürmek zorunda kalacak.” ifadesini kullanan Ukrayna’nın Astana Büyükelçisi Petr Vrublevskyi’nin tatil sonrası yeniden Astana’da ortaya çıktığını ve resmi etkinliklere katıldığını belirterek, Kazakistan’ın Moskova Büyükelçisi Yermek Köşerbayev’in Bakanlığa çağrıldığını söylemişti.

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aybek Smadiyorov da Zaharova’nın söz konusu açıklama tonunun, Kazakistan ile Rusya arasındaki stratejik müttefik ilişkilerin doğasıyla uyumsuz olduğunu kaydederek, Rus büyükelçinin Bakanlığa çağrıldığını bildirmişti.

Smadiyorov, Ukrayna tarafına büyükelçinin söz konusu ifadelerinin özellikle Kazakistan’da yaşayan Rus kökenliler açısından kabul edilemez olduğunu belirttiklerini ve yeni büyükelçi atanana kadar Vrublevskyi’nin görevini sürdüreceğini açıklamıştı.

KAYNAK: TRT HABER
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 5
  • hıghlander 1 yıl önce Şikayet Et
    yapay zeka dijital canlandırma teknolojisi( deepfake) ile de yapılmış olması muhtemel bu tür skandal sözlerle mi iki ülke ilişkileri yürütülüyor. ZAHAROVA!..Kazakistan'a sataşmak için bahane mi oluşturmaya çalışıyor istihbaratınız.Dengeleri bozma pahasına bunu siz yapmıyorsanız, arkasında ABD yada Ukrayna olabilir,ya da İsrail...
    Cevapla
  • İslam Sancağı 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman ülkeler kara ve demiryolu ile birbirine tamamen bağlanmalı. AB-D'nin ekonomik ambargolarından etkilenmemek için Müslüman ülkeler ticareti olabildiğince kendi aralarında yapmalı. ABD'nin desteklediği teröristlere her operasyon yapılışında daha fazla ilerlerseniz ekonomik ambargo uygularız tehdidi yüzünden ülke bölünecek neredeyse çünkü teröristlerin yumurtlama bölgelerine ekonomik ambargo korkusuyla operasyon yapılamıyor. İhracatın en az yüzde 60'ı AB ülkelerine yapılıyor işte buda bizi tehditlere boyun eğecek hale getiriyor.
    Cevapla
  • Hak 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya yok edilmeden Türke rahat uyku yok..Yaşasın Türk birliği
    Cevapla
  • Gasap haydo 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu gafayla gidersen sen anca gidersin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Çin, Hint yedekte.....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!