BM Genel Kurulu, Pakistan'daki selzedelerle dayanışma kararını kabul etti

Sel felaketi sebebiyle Pakistan hükümeti ve halkıyla dayanışmayı içeren karar Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda oy birliğiyle kabul edildi.

BM Genel Kurulu, Pakistan'daki selzedelerle dayanışma kararını kabul etti
BM Genel Kurulu, Pakistan'daki selzedelerle dayanışma kararını kabul etti
GİRİŞ 08.10.2022 15:28 GÜNCELLEME 08.10.2022 15:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Pakistan ve 151 ülkenin sponsorluğunda teklif edilen karar, BM Genel Kurulunda oy birliğiyle kabul edildi.

BM 77. Genel Kurulu Başkanı Csaba Körösi, iklim felaketinin Pakistan’da yayılmayı sürdürdüğünü belirterek, bu durumu trajedi olarak nitelendirdi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de Pakistan’a gerçekleştirdiği son ziyarete atıfta bulunarak, ülkede yaşananların "iklim adaletsizliği" olduğuna işaret etti.

Guterres, Pakistan’ın iklim değişikliğine çok küçük bir katkı sunduğuna dikkati çekerek, buna rağmen ülkenin büyük bir bedel ödediğini dile getirdi.

Pakistan'da 14 Haziran'dan bu yana muson yağmurları sonucu 1700 kişi ölmüş, yaklaşık 13 bin kişi yaralanmıştı.

KAYNAK: AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 1
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    ukraynaya dünya bankasi milyarlar dolar hibe ettiller insanlar daha fazlka ölsün diye niye pakistana da yüksekrakamlarla yardim etmiyorlar tüm kuruliuslar HACLILARIN arka bahceleri kimse kimseleri kandirmasin tüm kuruluslarin canlari cehemmme
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı