Biden'dan BMGK'nın Rusya'nın kınanması kararına destek

BM Genel Kurulu'nun Rusya'ya yaptığı kınamaya destek veren ABD Başkanı Biden, "Bir komşu ülkenin topraklarını ilhaka ya da hırsızlığa yönelik yasa dışı girişimleri hoş karşılamayacağız" dedi.

Biden'dan BMGK'nın Rusya'nın kınanması kararına destek
Biden'dan BMGK'nın Rusya'nın kınanması kararına destek
GİRİŞ 13.10.2022 11:42 GÜNCELLEME 13.10.2022 11:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden, "BM Genel Kurulu ile birlikte, bir komşu ülkenin topraklarını ilhaka ya da hırsızlığa yönelik yasa dışı girişimleri hoş karşılamayacağız." sözleriyle destek verdi.

BM Genel Kurulunun kararının ardından yazılı açıklama yayımlayan ABD Başkanı Joe Biden, "Bugün, dünyanın çok büyük bir çoğunluğu, dünyanın her bölgesinden, farklı ideolojileri ve hükümetleri temsil eden büyüklü küçüklü devletler, BM Sözleşmesi'ni savunmak ve Rusya'yı Ukrayna topraklarını zorla ilhak etmesinden dolayı kınamak için bir araya geldi." ifadesini kullandı.

141'den fazla ülkenin Ukrayna halkının yanında olduğunu belirten Biden, sadece Belarus, Kuzey Kore, Nikaragua ve Suriye'nin Rusya'nın yanında yer aldığına işaret etti.

Biden, Rusya'nın BM Sözleşmesi'nin temel taşlarına saldırıp, uluslararası barış ve güvenliğin temellerini parçaladığına işaret ederek "Bu savaşın tarafları belli ve dünya çok net bir mesaj verdi: Rusya, egemen bir devleti haritadan silemez. Rusya, sınırları zor kullanarak değiştiremez, Rusya tek başına başka bir ülkeyi ele geçiremez." değerlendirmesini yaptı.

Ukrayna'nın geleceğine kendisinin karar vermesi gerektiğini belirten Biden, Rusya-Ukrayna savaşının başından bu yana geçen 8 ayda dünyanın hiç olmadığı kadar birlik olduğunu vurguladı.

Biden açıklamasında, "BM Genel Kurulu ile birlikte, bir komşu ülkenin topraklarını ilhaka ya da hırsızlığa yönelik yasa dışı girişimleri hoş karşılamayacağız." mesajını verdi.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 3
  • Reis 1 yıl önce Şikayet Et
    İtrail de aynı şovmen bidon. İşiniz dünyayı terörize etmek
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya yerine israil olsa sesinizi çıkartmazdınız
    Cevapla
  • Hanifi Çifçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimdiye Kadar Abd nin Yaptıkları Çok Hoştu ya Yahudilerin Piyonları??
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi