Zelenskiy İran'a tepki gösterdi! 'Rusya' şartını açıkladı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya ile müzakerelerin tekrar başlayıp başlamama ihtimaliyle ilgili soruya da yanıt verdi. Zelenskiy ayrıca İran'a da tepki gösterdi.

GİRİŞ 22.10.2022 22:15 GÜNCELLEME 23.10.2022 09:50
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Kanada basınıyla yaptığı röportajda gündeme dair konuları yanıtladı.

Son dönemlerde Rusya'nın, İran'dan aldığı kamikaze tipi insansız hava araçlarıyla Ukrayna kentlerine saldırılar düzenlediğini söyleyen Zelenskiy, bu destekler nedeniyle İran yönetimine güvenmediğini söyleyerek, "Öncelikle kendimizi yalanlara karşı korumamız gerekir. Kişisel olarak İran liderliğine güvenmiyorum. Yani İran halkından bahsetmiyorum. İran liderliğinin kendisinden bahsediyorum" ifadelerini kullandı.

RUSYA İLE MÜZAKERE ŞARTINI AÇIKLADI

Röportajında Rusya ile müzakerelerin tekrar başlayıp başlamama ihtimaliyle ilgili soruya da yanıt veren Zelenskiy, "Referandum (Ukrayna'nın doğusundaki) 'hikaye' haline geldi.

Müzakere etmek istiyorlarsa topraklarımızı geri verebilirler. Bizim topraklarımızdan çekilmeliler ve 1991'de uluslararası kabul görmüş sınırlara geri dönülmeli. Sonrasında hangi formatta kiminle müzakere etmek istediğimizi söyleyeceğiz. Bugün Rusya'nın temel hedefi, enerji sistemimizi vurmaları, amaçları insanları elektriksiz bırakmak. Onlar terörist. Şaka yapmıyorum ve onların nasıl göründüğünü anlatmak istiyorum. Korkak oldukları için savaş alanında hiçbir şey yapamıyorlar ve sivilleri vuruyorlar" şeklinde konuştu.



Zelenskiy aynı zamanda 2020 yılında Ukrayna'ya ait bir yolcu uçağının İran'da düşürüldüğünü, bu olaydan sonra İran rejiminin önce bunu reddettiğini sonra kabul ettiğini de hatırlattı.
 

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 79
  • AHMET 1 yıl önce Şikayet Et
    Sana kaç ülke yardım ediyor rusyaya yazıklar olsun seni şimdiye kadar uldurmediyse seni paramparça etseler sana acımam nede olsa yahudisin sana yardım eden tüm ülkelere yazıklar olsun bu ülkelerin çoğu 70 yıldır kayıtsız şartsız İsraile destek veriyorlar ve İsrail Filistini bitirdi Suriye Lübnan toprağını işgal etmiş bu adı ülkeler niye İsraile ses çıkarmıyorlar tam aksine İsraile destek veriyorlar Allah İsrail ve ukranya ya yardım tüm ülkelerin belasını versin
    Cevapla
  • osmanlı torunu.. 1 yıl önce Şikayet Et
    Zelenskiy kendini sütten çıkmış ak kaşık gibi görüyor yavuz hırsızı oynuyor önce aynaya baksın eğer batı arkasında olmasa her türlü desteği görmese rusya merhametli davranmasa ukrayna diye bir ülke kalmayacaktı . Zelenskiy amerikanın ve avrupanın adamı bunu bütün dünya biliyor rusyanın dibine rusyanın düşmanlarını yerleştirmek istedi savaşın zaten nedeni bu tam bir çakal ülkesini perişan etti onca masum insan onun yüzünden öldü..
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    İran ile Rusya, Özellikle enerji kaynaklarının bulunduğu bölgeler dahil, fetret dönemindeki Türk boylarının topraklarını istila ederek günümüz sınırlarına ulaşmış iki ülke. Dostlukları mı? çıkarlarına göredir.
    Cevapla
  • vug 1 yıl önce Şikayet Et
    zekeriya yahudi arkadasında tüm dünya var.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İran Pers Dinim için yahudiden tehlikeli Milletim için ermeniden Yani Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur sözünün sebebidir pers
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi