İsrail mahkemesi Lübnan ile yapılan anlaşmaya itirazları reddetti

İsrail Yüksek Mahkemesi, Lübnan ile deniz sınırını belirleyen ve ABD arabuluculuğunda hazırlanan anlaşmaya yapılan itiraz dilekçelerini reddetti. Bir sonraki aşamada Lübnan ve İsrail anlaşmayı imzalayacaklar.

İsrail mahkemesi Lübnan ile yapılan anlaşmaya itirazları reddetti
İsrail mahkemesi Lübnan ile yapılan anlaşmaya itirazları reddetti
GİRİŞ 23.10.2022 13:51 GÜNCELLEME 23.10.2022 13:51

İsrail ile Lübnan arasında "deniz sınırının çizilmesine" yönelik yürütülen müzakerelerde sona gelindi. ABD'nin arabuluculuk yaptığı müzakereler sonucunda iki ülke arasında anlaşmaya varılmasının ardından son olarak imzaların atılması bekleniyor. Bu esnada aralarında muhalefet partisi üyesinin de bulunduğu 4 grup tarafından İsrail Yüksek Mahkemesi'ne sunulan ve sürecin parlamentoda oylanmasını içeren dilekçeler değerlendirildi. İsrail Yüksek Mahkemesi, anlaşmaya yapılan itiraz dilekçelerini reddetti.

İKI KOMŞU ARASINDAKI ANLAŞMAZLIK UZUN ZAMANDIR VAR

İsrail ile Lübnan arasında 856 kilometrekarelik deniz sahası anlaşmazlığı bulunuyor. Her iki taraf da bu bölgenin kıta sahanlığında hak iddia ediyor. Tartışmalı bölge Lübnan Kana doğal gaz sahası ile İsrail'in Karish sahasının birleştiği noktada yer alırken, 2020'den bu yana sorunun çözümüne yönelik ABD'nin arabuluculuğunda müzakereler yürütülüyor.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şaban Sevinç: Atatürk'e rahmetli demeyin
Yiğidolar pes etmedi! Fenerbahçe 90+4'te yıkıldı