Yunanistan'ın kirli oyunu! Açık açık itiraf ettiler

Yunan basını, Atina yönetiminin Amerikan lobisini kullanarak Türkiye'nin Avrupa Birliği ve F-16 modernizasyonu sürecini baltalamaya çalıştığını itiraf etti.

Yunanistan'ın kirli oyunu! Açık açık itiraf ettiler
Yunanistan'ın kirli oyunu! Açık açık itiraf ettiler
GİRİŞ 27.10.2022 15:55 GÜNCELLEME 27.10.2022 15:55
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in 'Türkiye'ye F-16 satışı yapmayın' sözleri ile başlayan gerilim her geçen gün tırmanıyor. Yunan basını son olarak Atina'nın kirli oyununu yazdı. Buna göre, Yunanistan uluslararası alanda Türkiye karşıtı bir atmosfer yaratmaya çalışıyor.

Gayriaskeri statüdeki adaları silahlandırması ve 12 mil iddiaları ile bölgede gerilimi daha da tırmandıran Yunanistan'da Başkan Erdoğan'ın sözleri gündemden düşmüyor. Yunanistan'ın Türkiye'yi tehdit etmediğini ileri süren Kathimerini gazetesi, Türkiye'yi revizyonist politika izlemekle suçladı.

Gazete, Atina'nın bölgesel ve küresel düzeyde Türkiye karşıtı bir atmosfer yaratmaya çalıştığını yazdı. Dedeağaç'ı adeta bir cephanelik haline getiren Yunanistan'ın ülkenin stratejik gücünün arttığını belirtti. Haberde, Yunanistan'ın böylece Ankara'yı NATO planlaması içinde gereksiz kılabileceği öne sürüldü.

ATİNA F-16 SÜRECİNİ BALTALIYOR

Gazete, Atina'nın ayrıca Yunan-Amerikan lobisini kullanarak, ABD ve Türkiye arasındaki F-16 satışı ve modernizasyonu sürecini engellemeye çalıştığını itiraf etti. Yeni Dassault Rafale uçağı, güncellenen F-16 Viper jetleri ve olası Lockheed F-35 alımı sayesinde de hava üstünlüğü sağlayacağını iddia etti.

Gazete, Yunanistan'ın, Avrupa Birliği'ni de denkleme dahil ederek Türkiye'nin adaylık sürecini inceleyen komisyonun kararlarını da etkilediğini de açık açık yazdı.

KAYNAK: SABAH
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 20
  • Yiğido 1 yıl önce Şikayet Et
    Az kaldı sabır ya sabır mi onunda yunanında...
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 1 yıl önce Şikayet Et
    Nükleer bomba şart hemde acil, gerisi faso fiso.
    Cevapla
  • Şerif Muhtar 1 yıl önce Şikayet Et
    S-400 ün güzelliği Tayfunun gücü ...Teslim ol yunanistannnn...
    Cevapla
  • Alpagut 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne alçak bir ülke olduklarını yazmışlar kendi elleriyle...bunların ağababaları bizanslılar aynı yoldan gitmişlerdi lakin helak oldular,yok oldular ...şimdi yine aynı kaderi paylaşmak için can atıyorlar adeta,çok geri zekalı bir yapıya sahipler gerçekten...
    Cevapla
  • Adam 1 yıl önce Şikayet Et
    Yürekleri yetiyorsa NATO dan çıkarırlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye ile ABD arasında Ankara'da Terörle Mücadele zirvesi
Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier davetlilere döner kesti