Uçağın tekerleğinden ceset çıktı

İran'dan Almanya'ya giden yolcu uçağının tekerlek bölümünde bir kişinin cansız bedeni bulundu. Cesedin kime ait olduğu hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

Uçağın tekerleğinden ceset çıktı
Uçağın tekerleğinden ceset çıktı
GİRİŞ 28.10.2022 19:08 GÜNCELLEME 28.10.2022 19:10
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Alman polisi, Tahran'dan Frankfurt'a uçan bir uçağın iniş takımlarında bir ceset bulunduğunu söyledi.

Yerel kaynaklar, Lufthansa uçağının dün sabah İran'ın başkentinden yola çıktığını ve Frankfurt havaalanına iniş yaptıktan sonra uçakta yapılan bakım çalışmaları sırasında kimliği belirsiz bir ceset bulduğunu söyledi.

Uçağın iniş takımlarına saklanan kişinin İran'daki olaylar nedeniyle ülkeden kaçmak isteyen biri olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Cesedin kime ait olduğu hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

Bu olayın, Alman makamlarının, insan hakları ihlalleri nedeniyle İran'a ek yaptırımlar getirme planını açıklamasından bir gün sonra yaşanması dikkat çekti.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock çarşamba günü yaptığı açıklamada, "Kendi vatandaşlarına insan haklarını böylesine hor gören bir devletle ikili ilişkilerde hiçbir şey olmamış gibi davranamayız. Avrupalı ortaklarımızla birlikte uygulamaya koyduğumuz insan hakları yaptırımları bir ilk adımdı. Toplam dört alanda aldığımız ilave tedbirlerle ikili ilişkilerimizi mevcut duruma uyarlıyoruz." dedi.

Baerbock aldıkları ilave tedbirler kapsamında insan hakları ihlallerine karışan kişilerin ailelerine de yaptırım uygulanması konusunu incelediklerini ve ulusal vizelerin sadece gerekli olduğu ölçüde hizmet ve diplomatik pasaport sahiplerine verileceğini, AB listesindeki İranlı kuruluşların üyelerine de ek ulusal giriş kısıtlamaları getirileceğini kaydetti.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 3
  • Kızılelma 1 yıl önce Şikayet Et
    Sahi Yunanistanın işlediği insanlık suçları neden dikkatlerini çekmiyor.Yoksa o zavallı göçmenleri bir sinek kadar önemsemiyorlarmı.Galiba öyle.Onlar Müslüman ya.eksilmeleri herhalde onlara kar geliyor değilmi.
    Cevapla
  • EROL 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu hareketi neden YUNANİSTAN’a yapmıyorlar. Çünkü bunlar insanlıktan anlamazlar.
    Cevapla
  • Jocka 1 yıl önce Şikayet Et
    Aman Allahım bu ne
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MEB'den son dakika yeni müfredat açıklaması
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!